zaterdag 2 juni 2018

Thema: "De vijver"

Maandag waren we Jules eventjes kwijt... hij zat niet op zijn schommel in de klasboom.
Gelukkig ontdekten onze kleuters hem al snel bij een badje vol met water.
Jules had een vijver gemaakt voor de eendjes... Hij vond echter dat hij véél te lang moest wachten vooraleer er eendjes kwamen en daarom was hij maar beginnen snoepen, de krant lezen, drinken...
Hij had er een rommeltje van gemaakt!
Gelukkig kennen onze kleuters al heel wat van sorteren en samen sorteerden we al het afval van Jules in de juiste vuilbakken: Modest (grijs) houdt van de REST, Estée (blauw) houdt van PMD, Vladimier (geel) houdt van karton en papier, Jeroen (groen) houdt van groen!Na al dat sorteren luisterden we naar het verhaal "Lotta ruimt op" waardoor we ontdekten dat het niet alleen goed is om afval te sorteren, maar dat je er ook nog leuke dingen mee kan doen.
Wij maakten dus geen rommeltje meer in Jules zijn vijvertje, maar speelden er met de verschillende potjes en flesjes. Bovendien konden we ook nog leuk stempelen met het afval én scheurden we heel wat krantenpapier in stukjes waarmee we eendjes knutselden.


Woensdag waren er nog steeds geen eendjes te vinden in Jules zijn vijver... de eendjes bleven waarschijnlijk toch wel iets liever in de echte vijver zwemmen... maar gelukkig waren enkele speelgoedeendjes die we in Jules zijn vijver konden zetten zodat we leuk konden vissen.
Er zit echter wel wat meer in de vijver dan eendjes... wij knutselden donderdag en vrijdag dan ook eendjes, kikkers en vissen met verschillende technieken.
Al die dieren houden enorm van water, dus maakten we ook "een vijvertje" voor al deze diertjes. Aangezien we dinsdag al langs de Vaart wandelden... en als verrassing uitkwamen bij de speeltuin (de foto's hiervan vinden jullie op de gezamenlijke blog van 1KK), maar we nog héél veel brood over hadden, gingen we donderdag op het einde van de dag ook nog naar de vijver van de school. Ook hier zaten niet echt eendjes... maar we strooiden het brood dan maar op de graskant zodat de vogeltjes eventueel ook nog konden smullen. ;-) 

Volgende week zetten we ons thema "de vijver" nog even verder...
Het hoogtepunt van die week wordt ongetwijfeld de schoolreis op dinsdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten