maandag 21 mei 2018

Thema: "Vroem, vroem, voertuigen"

Maandag gingen we na de projectweek van start met een nieuw thema "vroem, vroem, voertuigen" waarvoor we onmiddellijk onze voertuigen van thuis mochten boven halen.
We bekeken ze goed, ontdekten hoeveel wielen ze hadden, hoeveel mensen er in bepaalde voertuigen kunnen, of iedereen met elk voertuig mag/kan rijden... 

Na de speeltijd gingen we op pad doorheen de school.
We moesten op zoek naar rode papieren waaraan witte omslagen hingen.
Op elk blad stond een andere verkeersvraag met daaronder 3 mogelijk antwoorden... Wanneer we het juist hadden, ontdekten we een puzzelstuk waarmee we een verkeerspuzzel konden maken.
Maandagnamiddag stempelden we nog dieren in onze Ark... want daarvoor was de week voordien niet voldoende tijd... én kleurden en puzzelden we ook zelf Jules op zijn fiets.Dinsdag trokken we onze fluohesjes aan en gingen we op verkeerswandeling.
We ontdekten heel wat verkeersborden, stonden stil bij de betekenis ervan en wat we moeten doen bij de verschillende kleuren van de verkeerslichten en leerden veilig oversteken op het zebrapad.
Na de verkeerswandeling kleurden we Jules of Marie in en zorgden we ervoor dat ook zij een fluohesje kregen door te stempelen met fluoverf.
Woensdag werkten we hieraan verder, want knipten we een zebrapad voor Jules of Marie zodat zij veilig konden oversteken.


Natuurlijk kunnen we niet overal te voet naartoe... Soms moeten we nu eenmaal met mama of papa in de auto ergens naartoe.
Wij lazen deze week de kaart en kleefden de auto's op de juiste route of reden met de auto's in de verf waarna we de juiste route tot aan het huisje moesten volgen... Niet gemakkelijk, maar we deden het allemaal super goed!Vrijdag was het alweer de laatste dag van onze verkeersweek.
We bekeken samen met juf Lissa een fiets waarbij we juf Lissa leerden dat je altijd je handen aan het stuur moet houden ;-), we de lichten van de fiets ontdekten, de bel, de banden, de spatborden,...


Vrijdagnamiddag werd de verkeersweek afgesloten met de hele kleuterschool waarbij elke klas zijn verkeerspuzzel met slogan meebracht.
Om de verkeersweek helemaal tot een verkeersweek te maken, werden er nog spelletjes gespeeld rond verkeersborden, verschillende voertuigen... én mochten we fietsen op de speelplaats.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten