vrijdag 20 april 2018

Thema: "Lentekriebels"

Deze week kregen we geen lenteweer, maar konden we genieten van echte zomerse temperaturen.
We begonnen maandag dan ook met een fijne lentewandeling op het schooldomein.
We ontdekten heel wat lentebloemen, waarna we net als Jules genoten van een rustmomentje in het gras waarbij we in de wolkjes figuren probeerden te zoeken.


Na onze lentewandeling kleuren we lentebloemen waarbij we alle bloemen van dezelfde vorm in dezelfde kleur moesten kleuren. Goed kijken was dus de boodschap...Onze dag werd afgesloten met het inrichten van onze bloemenwinkel en lentetuin.

Dinsdag besloten we om zelf een lentetuin voor Jules te knutselen.
Jules werd gekleurd en we knipten groene stroken papier tot gras.

Na het kleuren en knippen schilderen we ook nog allemaal een bloempotje dat we later deze week nog zouden vullen met aarde zodat er een mooie bloem in kan groeien.Een lentetuin zonder bloemen is natuurlijk geen echte lentetuin!
Woensdag schilderen we dus allemaal nog enkele bloemen.

Woensdagmiddag sloten we met alle klasjes samen af op de speelplaats want het was BUITENSPEELDAG!


Donderdag aten we na de turnles ons knabbeltje buiten op waarna we ineens ook nog wat langer buiten bleven om onze tuinkers te zaaien.

Na het zaaien gingen we terug naar ons klasje waar we een zeer nauwkeurig werkje moesten maken... onze bloempotjes werden immers nog versierd met gestempelde bloempjes.
Vrijdag ... alweer de laatste dag van deze warme, lente-schoolweek.
We versierden onze deksels van de schoendozen, maakten nog een bloem uit klei en om de lenteweek helemaal af te sluiten planten we zaadjes in onze versierde bloempotjes.


Uiteraard werd er tussen al dat knutselen door ook nog veel gespeeld met de "steek-bloempjes", kochten we heel veel bloemen in de bloemenwinkel en werd het gras veelvuldig afgereden in onze lentetuin. 
Volgende week gaan we tijdens iets frissere maar hopelijk nog zonnige momenten op zoek naar kriebeldiertjes in de lente.

Geniet van een zonnig weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten