vrijdag 27 april 2018

Thema: "Kriebelbeestjes"

Deze week stonden de kriebelbeestjes die we in de lente terugvinden centraal.
Maandag gingen we na de turnles dan ook zelf op kriebelbeestjestocht.
Er werden wormen, pissebedden, slakken, mieren... en nog veel meer gevonden.
We verzamelden ze eerst allemaal even in potjes, zodat we ze goed konden bekijken... maar lieten hen ook alweer snel vrij want deze diertjes zitten toch wel veel liever tussen het groen.


uitkijken geblazen tijdens onze wandeling... we mogen niet op de beestjes stappen...
Maandagnamiddag gingen we meteen aan de slag in de verschillende hoekjes waarbij we niet alleen konden spelen, maar ook vlinders konden kleuren of een huisje voor de slak konden kleuren.

Onze dag werd afgesloten met het verhaal "Rupsje Nooitgenoeg" want dinsdag gingen we opnieuw creatief aan de slag want dan bestempelden we een rups, gaven de vlinder vrolijke kleurtjes met zijdepapier en kleurden een slak en een lieveheersbeestje in.
Al onze kriebeldiertjes werden verwerkt in de lentetuin van Jules. Woensdag mochten onze kleuters per 2 knikkerschilderen voor het geheime projectje.
Verder werden er ook héél veel bloemetjes opgekleefd. Op elk stipje moesten onze kleuters immers een bloemetje kleven, waarna ze bijtjes kleurden die tussen de bloemetjes konden vliegen.


Donderdag werden er nog enkele werkjes afgewerkt... en zo was onze kriebelbeestjes-week alweer voorbij want vandaag konden we genieten van een extra vrije dag.

Ik zie jullie allemaal graag terug op woensdag 2 mei, want ook maandag en dinsdag is het geen school! En zo vliegt de tijd voorbij en is het alweer mei als ik jullie terug zie. Nog 2 maandjes en de avonturen in de eerste kleuterklas zitten erop.
En dat het snel gaat... dat bewijzen de volgende foto's... want ongeveer een jaartje geleden kwamen enkele vriendjes waaronder Fé al eens spelen in ons klasje en intussen zijn deze vriendjes al weer héél wat groter... :-) Geen opmerkingen:

Een reactie posten