zondag 18 maart 2018

"Tik, tik, tik... hier ben ik!" (uitstap Tivoli)

Vrijdag sloten we onze kippen-weken af met een uitstap naar Tivoli.
We vertrokken met de nodige regen, maar gelukkig trokken de regenwolken redelijk snel weg zodat we konden genieten van een aangename, leuke dag.

Aangekomen in Tivoli werden we meegenomen door de gids die ons het verhaal van kip Lily vertelde, een mama-kip of hen die voor het eerst een eitje moest uitbroeden.
We leerden er de verschillen tussen een hen en een haan, mochten eens in het nest kijken van een hen die eitjes aan het uitbroeden was, keken naar de broedkast waar eitjes inlagen om uit te komen, we mochten zelf een kuikentje vasthouden, speelden een kippenspel en mochten zelf eens als een kip op een stok zitten. :-)
Na alles wat we leerden over de kippen, was het tijd om een knabbeltje en te eten en daarna gingen we op stap om eens naar de andere dieren te kijken.
We ontdekten ook een groeimeter waarbij we onze grootte konden vergelijken met die van een dier.

Onze buikjes vertelden ons echter na een tijdje dat we terug honger hadden, dus werden onze boterhammetjes opgegeten aan de picknicktafels.Als afsluiter van deze leuke dag, mochten we nog gezellig met alle vriendjes van 1KK in de speeltuin spelen... en ja hoor, ook de juffen en meester vonden het fijn! ;-)Hopelijk zijn we intussen allemaal voldoende uitgerust van onze uitstap... want de komende week wordt een drukke "schoolfeestweek".
Jullie kunnen ons uiteraard allemaal komen bewonderen op zaterdag 24 maart op het grote podium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten