zaterdag 31 maart 2018

Thema: "Vrolijk Pasen"

Maandag kwamen we na de turnles voor de eerste keer deze week samen met de hele kleuterschool.
We luisterden naar het verhaal "Jezus kiest zijn vrienden" uitgebeeld door meester Thomas en vertelt door juf Carina.Na de opening van deze Paasweek, werd er in onze klas ook gewerkt rond Pasen.
We schilderden met waterverf allemaal een reuzen-ei in.
Maandag werd rustig afgesloten met een leuk buitenspeelmomentje waarbij we eindelijk eens van wat lenteweer konden genieten om te krijten en te spelen in het tuintje.


Dinsdag versierden we een eitje met ecoline als raamversiering.
We schilderden alle vakjes van de eieren in met een wattenstaafje.

Dinsdagnamiddag speelden we een matrix-spel waarbij we rekening moesten houden met de kleuren en de tekening van de eieren.


Woensdag waren er heel wat kindjes afwezig, waardoor we maar met 12 waren.
Deze 12 konden kippenpootjes prikken voor hun paasmandjes, een paastekening kleuren (eigenlijk zelfs 2 ;-) ) en we konden ook paaseitjes van zoutdeeg bestempelen. Lars had deze eitjes gemaakt met grote zus Noor en wij kregen ze om in onze klas te versieren.Donderdag werden we na de turnles al verrast door een briefje van de Paashaas.
Hij had een beetje last van paaseitjes-stress en wou al eens oefenen om de eitjes te verstoppen.
Nadat wij de eitjes zochten in de klas, ze eens goed vergeleken qua vorm en kleur... mochten we als beloning al eens proeven.


Een knuffelmomentje tussen Arne en Fé tijdens het proeven van de paaseitjes. :-)
Donderdagnamiddag luisterden we naar het verhaal van het laatste avondmaal uitgebeeld door meester Thomas. We sloten deze Paasweek echter af met een paasviering in de Kerk van Sint-Jozef Coloma met de hele school.

Na de viering gingen we nog even samen bij meester Thomas zitten om te luisteren naar het verhaal "Vrolijk Pasen" tot we plots een luid gestommel horden in de hal... En ja hoor, de paasklokken waren geweest. Wij konden met alle vriendjes van 1KK paaseitjes gaan rapen om in onze paaskip te doen.


De week werd afgesloten op een rustige manier met een paasspelletje... en enkele kleuters die nog even hun kippenpootjes kwamen prikken. ;-)Dank je wel lieve kleuters voor de voorbije leuke weekjes!
Binnen 2 weekjes vliegen we er weer in en maken we er nog 2,5 leuke maanden van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten