vrijdag 16 maart 2018

Thema: "Tok, tok, tok... in het kippenhok!" (week 2)

Deze week werkten we nog een beetje verder rond de kippen.
Maandag ontdekten we immers dat onze klaskip haar eitjes waren uitgekomen... we telden wel 6 kuikentjes in haar nestje!


Nadat we deze kuikentjes ontdekten, toverden we maandag en dinsdag een witte kip en haar kuikens om door zijdepapier in stukjes te scheuren. Nog snel ons blad volschilderen met water... het zijdepapier erop en de kip en haar kuikens kregen een kleurtje.
Daarna knipten we nog glanspapier in stroken/stukken om er een nestje onder te kleven.Woensdag was ik niet in de klas... maar uiteraard werd er ook dan hard gewerkt want onze kleuters ontdekten samen met juf Lissa de weg van ei tot kuiken waarbij ze knipten en de stappen terug in de juiste volgorde kleefden. 

Op school hebben we echter ook echte kippen... zij leggen ook eitjes, maar kuikentjes hebben we nog nooit gehad op school. Onze kleuters wisten maar al te goed dat we de eitjes van de kippen op school dan ook konden eten.
Donderdag ontdekten we nog enkele andere eitjes... maar het belangrijkste was uiteraard het maken van de kippeneitjes en ervan smullen.


Verder werd er deze week opnieuw heel veel geteld...
We telden eitjes die we sorteerden in de doosjes, we telden de eitjes in de kippen hun nest en zochten het juiste getalkaartje, we gooiden met de dobbelsteen en lieten de kuikentjes evenveel stapjes vooruit gaan...


Het hoogtepunt van deze kippen-tweeweekse kwam echter op vrijdag.
We vertrokken in de regen, maar eens aangekomen in Tivoli konden we bijna een hele dag genieten van droog weer waardoor het een leuke uitstap was waarbij we weer heel wat bijleerden over de kippen. De foto's van deze dag vinden jullie in een apart blogbericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten