vrijdag 9 maart 2018

Thema: Tok, tok, tok... in het kippenhok! (week 1)

Maandag ontdekten we iets héél gek in de klas... er zat een kip in de boom bij Jules.
We ontdekten al snel dat het kip Dottie was, die op zoek was naar een plekje waar ze kon wachten tot haar eitjes zouden uitkomen zodat ze een "warm nest" kon bieden aan haar kuikentjes.
Wij scheurden papier in stukjes en maakten zo een nest... en nu wachten we samen met Dottie tot haar eitjes uitkomen en ze hen veel liefde kan geven zodat ze kunnen opgroeien net als wij in een warm nest.Nadien deden we iets heel gek... voor we ons koekje/fruit gingen eten, mochten we immers allemaal onze schoenen sokken uitdoen. Juf Sofie schilderde onze voeten oranje... en we stempelden ze daarna op een blad want dit zouden later deze week de poten van onze kip worden.
Nadien konden er nog kippen en kuikentjes gekleurd worden door onze kleuters. 


Dinsdag ontdekten we enkele eitjes in het nest van Dottie. Ze was duidelijk heel blij met het nestje dat we voor haar gemaakt hadden.
We brachten na het tellen van de eitjes van Dottie een bezoekje aan het kippenhok van de school waar we de verschillende kleuren bij de kippen ontdekten, leerden over de kam, de lellen, de poten... van de kippen... en ook eens een kijkje namen of deze kippen eitjes hadden gelegd.
Na het bezoekje aan het kippenhok werden er in onze klas heel wat kippen geknutseld.
We prikten de oranje poten die we maandag stempelden uit, knipten stroken glanspapier in stukjes waarmee we een taartbodem bekleefden, kleurden de kop van een kip in, stempelden onze handen op papier in verschillende kleurtjes en beschilderden een ei-vorm door te knikkerschilderen zodat we met dit alles 2 gekke kippen konden maken.


Woensdag maakten we een puzzel van een kip die we eerst zelf in stukjes hadden geknipt en zorgen de we voor enkele kuikentjes in kleurrijke eitjes als raamversiering bij onze kippen.


Daarna legden we de eerste hand aan onze kippenpaasmandjes door het beschilderen van papieren met pluimen.
Donderdag werkten we na de turnles verder aan onze paasmandjes... Er werden hartjes uitgeprikt die we omtoveren tot de vleugels van de kippen.
Nadien speelden we ook nog een kippentelspel met juf Sofie en konden we eitjes in verschillende kleuren op de juiste plaats "kleven" volgens grootte.


Vrijdag kleurden we de kippenvleugels nog in... maar verder stond vrijdag in het teken van Pyjamadag voor Bednet!!!
We deden 's morgens allemaal samen aan ochtendgymnastiek, konden even "slapen" in de klas met juf Lissa en juf Sofie en konden een prent van Jules in bed inkleuren.Volgende week werken we nog wat verder rond het thema kippen met als afsluiter een leuk bezoekje aan de kippen van Tivoli waar we de educatieve voorstelling "Tik, tik, tik... hier ben ik!" zullen volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten