vrijdag 2 maart 2018

Thema: "Rode vlekjes, ziek zijn"

De laatste tijd zijn er wel vaker kleuters (en soms ook juffen, mama's en papa's) ziek.
Wij leerden de voorbije week dan ook wat meer over ziek zijn, de dokter...
Maandag luisterden we naar het verhaal "Dokter Jules", waarna we onszelf tekenden bij de dokter en een puzzel maakten van een verpleegster.
Onze dag werd afgesloten met een kringgesprek waarbij we vertelden wat we allemaal al wisten over de dokter.


Dinsdag voelde Jules zich niet zo goed!
Gelukkig had hij er zelf aan gedacht om enkele dokterstassen mee te brengen, zodat onze kleuters hem konden onderzoeken.
We leerden de verschillende doktersattributen juist hanteren en oefenden de namen in... al vinden we het woordje "stethoscoop" toch wel heel moeilijk hoor. ;-)
We tekenden daarna zelf de doktersattributen in een dokterstas, speelden uiteraard zelf doktertje, en beschilderden een beertje met heel wat "pijntjes".

Dinsdagavond luisterden we nog naar het verhaal "Jules in het ziekenhuis" waarna onze dag afgesloten werd met een memorie met prenten van het verhaal. 
Woensdag was het dan zover... Aangezien onze Jules wel erg veel jeuk had van zijn windpokken of zijn "rode vlekjes" besloten we een bezoekje te brengen aan de apotheker.
De apotheker toonde ons een zalfje, een siroopje, we kregen een vitamine-snoepje en kochten pleisters voor als we toch eens vallen...
Na ons bezoekje kleefden we zelf ook pleistertjes op de schaafwonden van ons beertje waarbij we moesten zorgen dat we juiste pleister op het juiste wondje kleefden afhankelijk van de vorm.
Ziek zijn is echter niet altijd te verhelpen met een pilletje, siroopje of zalfje... Soms moet er al eens een spuitje aan te pas komen. Wij verjaagden donderdag de microben ook met spuitjes... Ook hier hielden we weer rekening met de verschillende vormen van de microben want elke microbe moest verjaagd worden met een andere kleur.Vrijdag werd onze week afgesloten met het knutselen van een Jules met een zakdoek en het teken van ronde pilletjes... en tussendoor speelden we deze week ook nog zelf de memorie van Jules, speelden we doktertje, zorgden we dat de kleurrijke pilletjes de juiste plaats in de bokaal kregen...
Vrijdagnamiddag keken we met alle vriendjes van de 1e kleuterklas nog naar de poppenkast... dat was nog eens een leuke samenkomst met de 3 klasjes!Het was een koude week, maar we hebben ons denk ik wel weer geamuseerd in de klas.
Nog een dikke dank je wel aan de papa van Lio en de mama van Fre om ons mee te begeleiden naar de apotheek!!!
Vanaf volgende week staan de haan, de kippen en de kuikens centraal in onze klas... maar eerst genieten van het weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten