zondag 7 mei 2017

Thema: "Kriebelbeestjes in de lente"

Een korte week... toch stond er weer heel wat op het programma.
Dinsdag trokken we immers onmiddellijk op kriebelbeestjestocht.
De ene al wat enthousiaster dan de andere, maar we zochten allemaal naar wormen, vliegjes, spinnetjes, kevertjes...onder de stenen, tussen de struiken en de blaadjes... en we vonden zelfs enkele salamandertjes die we allemaal tijdelijk verzamelden in enkele insectenpotjes zodat we ze in de klas eens goed konden bekijken.Dinsdagnamiddag, woensdag en donderdag werd er heel wat geknutseld.
We scheurden gras voor de lieveheersbeestjes, experimenteerden met scheerschuim en verf om de grond te maken voor de mieren, kleurden en knipten bijtjes, stempelden enkele mieren, kleefden bloemetjes...
Dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag kwamen er zelfs al enkele vriendjes van juf Evelien en juf Lissa meespelen in ons klasje... waardoor de planning niet altijd verliep zoals op de weekbrief stond maar we genoten er wel allemaal van. :-)


Gedurende de hele week konden we ook kriebeldiertjes versieren met plasticine, kriebeldiertjes zoeken op de zoekplaten en speelden we af en toe een telspel waarbij we de kriebeldiertjes zo snel mogelijk probeerden te verzamelen in de bokalen. De komende week wordt er ongetwijfeld opnieuw flink gewerkt... weliswaar aan een geheim projectje. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten