vrijdag 28 april 2017

Thema: "Lentekriebels"

Maandag ontdekten we iemand in onze boom bij Jules...
Tippelteentje Lentefeetje bracht een bezoekje aan onze klas en toverde allemaal bloesems in de boom.
Wij gingen buiten ook op zoek naar de lente. We zagen kleurrijke bloemen, genoten van het rollen in het gras, mochten madeliefjes plukken... Een leuke lentewandeling ondanks het toch vrij koude weer.

Na de middag tekenden we in onze klas zelf bloemen. 
Dinsdag was het tijd om zelf aan de slag te gaan.
Tippelteentje Lentefeetje toverde heel wat mooie bloemen buiten... maar wij gingen zelf ook aan het zaaien en planten.


Aangezien het lentezonnetje toch wel haar best deed om zich te laten zien... gingen wij nog even naar buiten om ook daar mooie bloemen te tekenen met stoepkrijt.


Woensdag zat Jules plots in een kruiwagen in de klas!
Wat was dat nu? Een kruiwagen is toch geen stoel!
Gelukkig wisten onze kleuters Jules te vertellen wat we met de kruiwagen konden doen.
Samen met al het materiaal dat zij meebrachten, zorgden we dat we in het klastuintje konden werken, na een waarneming van het tuingereedschap.
Verder werkten we woensdag onze zonnebloemen nog af én kleurden we een prent van het verhaal "Anna en haar groentetuintje" in.

Donderdag was een zéér drukke dag!
We gingen turnen, vierden Lucie haar verjaardag, gingen nog eens turnen (per trimester krijgen we een extre sport- en spelmoment van de turnmeesters) en gingen na de middag in het tuintje werken.
Er werd heel veel onkruid uitgedaan, maar er werden vooral héél véél wormen gevonden en aan de kippen gegeven. :-)
We hebben ook nog enkele aardbeiplantjes geplant... hopelijk kunnen we binnenkort dus van enkele lekkere aardbeitjes smullen.Vrijdag werd ons lenteweekje afgesloten met het verhaal "De zaaier" waarna we zelf de prenten van het groeiproces van een bloem in logische volgorde kleefden, we nog een kleuropdracht rond bloemen konden maken en we onze prent van "Anna en haar groentetuintje" op de lijn in stukken knipten... om ze vervolgens weer in elkaar te puzzelen.Na zo'n weekje zaaien, planten én veel meer vond Jules dat hij onze kleuters eens in de bloemetjes mocht zetten...


Prettig weekend allemaal!
Geniet van jullie extra dagje bij mama en papa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten