maandag 20 maart 2017

Uitstap Tivoli: "Tik, tik, tik... hier ben ik"

Deze ochtend stonden onze kleuters allemaal te popelen om aan de dag te beginnen...
We gingen immers met de bus op stap naar Tivoli samen met de vriendjes van juf Ann en juf Katrien.
Het beloofde een geslaagde dag te worden, want 's morgens zaten we al SUPER flink op de bus!
We hadden er duidelijk zin in!


 Aangekomen in Tivoli hadden we nog wel wat tijd vooraleer we aan de rondleiding moesten beginnen. We gingen dan ook eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende dieren van De Kinderboerderij. We zagen geiten, kalkoenen, parelhoenen, een varken, nog meer geiten...

Na deze wandeling doorheen de kinderboerderij hadden we zelfs nog tijd...
Tijd + droog weer = genieten in de speeltuin!Na al dat spelen en genieten, werden we verwacht in het vertelhuisje waar we luisterden naar het verhaal van Nina de kip.
Nina legde een eitje waar ze héél lang op zat om het uit te broeden... Maar wanneer ze haar nest heel eventjes had verlaten, kwam er plots een kuikentje uit. Het kuikentje ging op ontdekkingstocht maar was zo verdrietig omdat ze mama niet meer vond. Gelukkig vond mama haar kleine kuikentje snel terug.
Wij mochten na het luisteren naar dit verhaaltje zelf een kuikentje vasthouden, maar deden natuurlijk nog veel meer! We leerden het verschil tussen een mama-kip en een papa-haan, zochten de juiste graantjes uit om aan de kippen te geven, gingen samen met Christel in het kippenhok om eitjes te rapen en speelden een kippenspel.Na deze leuke rondleiding waarbij we zelf veel aan de slag konden, was het tijd om onze boterhammetjes te eten.

Nog even een laatste keer een beetje spelen in de speeltuin en dan... tijd om naar de bus te gaan!


Nog even een knabbeltje eten in de klas en dan... naar huis!
Hier heeft een SUPER FIERE juf genoten van haar FLINKE kleuters!
Hopelijk hebben zij er ook van genoten?! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten