zaterdag 11 maart 2017

Thema: "Welkom lieve baby"

De voorbije week stonden de baby's centraal in ons klasje aangezien er enkele kleuters vol ongeduld aan het wachten zijn op de komst van hun babyzusje/babybroertje.
Maandag hield Jules ons al meteen voor de gek. Hij wou immers ook wel eens een baby in zijn buik en fopte ons door een ballon onder zijn trui te verstoppen.
Wij wisten Jules te vertellen dat alleen mama's een baby in de buik kunnen hebben en schilderden daarna dan ook zelf een mama... met een baby in de buik en bestempelden een baby-jongen of baby-meisje.

 Dinsdag begon onze dag al met een fijn bezoekje.
Juf Katrien kwam immers nog eens naar ons klasje. Natuurlijk was ze niet alleen, maar had ze baby Lasse bij. Lasse was nog in pyjama. We gaven hem samen met juf Katrien een badje en mochten zijn kleertjes aandoen... maar... natuurlijk mochten we hem eerst allemaal eens vasthouden.
Daarna kleurden we zelf een prent van een baby in bad, stempelden zeepbellen... en vanaf dinsdagnamiddag veranderde onze klas soms bijna in een zwembad tijdens het wassen van de babypoppen en het vullen van de papflessen.


We brachten ook babypopjes mee van het klasje van juf Lissa... en kijk juf, mijn papa doet dat ook zo. :-)Donderdag maakten we fruitpap. De appeltjes, bananen en peren werden gesneden. Appelsienen werden uitgeperst... en dan, mixen maar. De kleuters smulden (bijna) allemaal met veel plezier van de fruitpap.
Na het smullen, maakten we opnieuw fruitpap. Dit keer "fopfruitpap" van zand, lijm en verf waarmee we mochten knoeien op de slab van Jules.
Tijdens ons laatste babydagje werd er nog goed gemeten en gekleefd. We knipten stroken rubber op de box van de baby te vervolledigen.
Omdat het vrijdagnamiddag zo'n mooi weer was, trokken we met het stoepkrijt naar buiten waar we mama's met een baby in de buik tekenden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten