vrijdag 24 maart 2017

Thema: "In het kippenhok"

Maandag werd ons thema geopend met een leuk bezoekje aan Tivoli waar we het verhaal van kip Nina hoorden, maar zelf ook voor de kippen mochten zorgen, een kuikentje vasthouden en véél meer... (foto's zie vorige bericht).

Dinsdag zat er plots ook een kip en een haan in onze klas.
De kip had maar liefst 6 eitjes gelegd... Onze kleuters wisten het wel zeker, daar zouden kuikentjes uitkomen want er zat zelfs al een gaatje in.


Omdat we toch wel wat geduld moesten hebben vooral de kuikentjes uit de eitjes kwamen, gingen we zelf al aan de slag. We kleefden de prentjes "van ei tot kuiken" in de juiste volgorde, kleuren en prent van een kip en haar kuikens in én schilderen met pluimen (waar we woensdag mee verder gingen) een bord in kippenkleuren.Woensdag kleurden we een kippenkop in die we zullen gebruiken om de kip voor ons paasmandje af te werken en kwam juf Nuria samen met ons een puzzel maken van onze kippenkleurplaat.


Donderdagochtend waren de kuikentjes nog steeds niet uit de eitjes gekomen. Toch besloten we om toch maar eitjes van de winkel te gebruiken om van te proeven. We maakten een omelet, een spiegelei en gekookte eitjes (wegens tijdsgebrek geen eiersalada...)
Vrijdag was het dan eindelijk zover... We konden niet alleen gaan oefenen op het grote podium tijdens de generale repetitie... we ontdekten ook nog dat er eindelijk kuikentjes uit de eitjes van kip Mia waren gekomen. In de namiddag speelden we nog een kippenmemorie met juf Heidi... en zo vloog deze week alweer voorbij!Hopelijk zijn jullie allemaal klaar om morgen een extra dagje naar school te komen voor ons schoolfeest! De juffen kijken er alvast naar uit... Tot morgen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten