donderdag 2 februari 2017

Thema: "Hé, bouw je mee?"

De bouwvakkers zijn intussen al een hele tijd aan het werken op school.
De interesse van de kleuters was de voorbije weken dan ook énorm... dus gingen wij ook in onze klas een weekje aan de slag met hamer en nagel!
Maandag trokken we eerst eens tot aan de bouwwerf van het station en de school.
We ontdekten kranen, zagen bouwvakkers aan het werk, vonden verkeersborden op straat die de werken aankondigen, zagen een cementwagen...Maandagnamiddag gingen sommigen onder ons dan ook al meteen zelf aan de slag door te werken met hamertje tik... anderen bouwden eerst de poppenhoek mee om tot bouwhoek om er daarna een hele week naar hartenlust te timmeren.


Dinsdag had Jules nog een gereedschapskist bij met wat meer werkmateriaal.
We ontdekten een hamer, schroevendraaier, zaag maar ook een veiligheidsbril.


We gingen met al dat gereedschap verder aan de slag in onze bouwhoek, maar ontdekten dat je ook met andere dagdagelijkse materialen zoals sponsjes en bekertjes leuk kan bouwen!


Dinsdagnamiddag konden we ook nog een prent van Bob De Bouwer inschilderen met waterverf.

Woensdag haalde Jules de moeren en bouten tevoorschijn, we probeerden zelf heel wat constructies te maken maar mochten er ook vrij mee stempelen.Het waren echter niet alleen de moeren en bouten die woensdag in de kijker stonden.
Amir is een enorme dino-fan en samen met hem zijn er ondertussen nog heel wat meer fans in onze klas te vinden. De derde kleuterklas werkte deze week rond dino's en wij mochten eens kijken naar het Dino-ei en de Dino-baby. :-) Onze kort week werd afgesloten met een leuke en stille bouwactiviteit. ;-)
We maakten allemaal een huisje om van te snoepen waarvan we na de middag mochten smullen!

De echte bouwvakkers hielden echter wél vol tot de laatste dag... ;-)Het was een zéér drukke, luidruchtige week, maar ook wel een héél leuke week waarvan onze kleuters denk ik enorm genoten hebben.
Volgende week doen we het iets stiller, maar worden onze buikjes ongetwijfeld goed gevuld met al het lekkers van de  bakker.

Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten