vrijdag 17 februari 2017

Thema: "Ga je mee naar Dinoland?"

Het was een zeer drukke week want we gingen niet alleen op tocht met de Dino's, maar er was ook nog de Verkeersweek (fotoverslagje volgt nog) en de Dikke Truiendag.
Maandag gingen we echter gewoon van start met het thema "dino's". Na de turnles ontdekten we immers een groot ei in onze klas? En Jules... die zat verstopt aan de computer want hij was een beetje bang van dat ei. Wat zou er in zitten?
Toen we een kijkje namen in het ei mocht Jules gelukkig bij Niels zitten, dat maakte hem al heel wat minder bang. :-)We ontdekten al gauw allerlei kleine dinootjes in verschillende kleuren in het ei.
Waar waren de mama's?
Ook die ontdekten we in alle hoekjes in onze klas! We zorgden ervoor dat de mama-dino's en de baby-dino's weer terug samen gebracht werden. Wij kleurden een baby-dino in dezelfde kleuren als de mama-dino's en zorgden ervoor dat ook op het werkblaadje de mama-dino's en baby-dino's dezelfde kleur kregen. 


Dinsdag vond Jules het wel een beetje grappig dat hij op maandag zo bang was voor dat grote ei.
Hij had de dino's intussen leren kennen, had er 's avonds toen wij naar huis waren zelfs nog mee gespeeld en vond het heel leuk met hen in de klas. Plots was hij zelfs blij met al deze nieuwe vriendjes waarmee hij kon spelen als wij thuis waren.
Wij oefende om net zoals Jules op maandag eens heel bang te kijken, maar ook blij, verdrietig en boos kunnen we maar al te goed. :-) 


Omdat wij al deze gevoelens zo goed konden uitbeelden, knutselden we onze eigen gevoelsmeter.
We kleurden met zwarte en rode wasco op boze muziek, stempelden met vrolijke kleuren op blije muziek, knikkerschilderden op verdrietige muziek en bliezen de ecoline in het rond op bange muziek.
Om het werkje volledig af te maken, kleurden we nog enkele prentjes van Karel die net zoals ons héél boos, blij, verdrietig en bang kijkt. 


Woensdag vertelde Jules dat hij ondanks al die lieve dino's die hij deze week al had leren kennen, de kleurrijke dino's toch de leukste vond.
Wij sorteerden dino's volgens kleur en patroon waarna we onze eigen regenboog-dino maakten.


Donderdag vierden we eerst feest voor Alexander zijn verjaardag, maar ook daarna kwamen de dino's terug aan bod.

Onze week werd afgesloten met een dino-groepswerk. Er werd zijdepapier gescheurd voor de lucht en het gras dat we op een nat blad "kleefden", we knipten kleurrijk papier om onze dino's mee te bekleven en knipten uit bruin papier takken en stammen voor de bomen...
Het was een DINO-tastische week waar er niet alleen heel flink gewerkt werd, maar natuurlijk ook heel leuk gespeeld met al het dino-materiaal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten