vrijdag 10 februari 2017

Thema: "De bakker"

De voorbije week was niet alleen een leuke, maar ook een LEKKERE week.
We zijn onze week gestart samen met bakker Jules.
Hij zat op maandag in het winkeltje met heel wat zakken rondom hem.
Toen we een kijkje namen in de zakken ontdekten we lekkere pistolets, sandwiches, brood en koffiekoekjes.

Maandagnamiddag brachten we een bezoekje aan het bakkerswinkeltje van Coloma-Plus waar we nog lekker rozijnenbrood kochten om van te smullen.
Tijdens onze wandeling naar het winkeltje kwamen we ook voorbij de bouwwerken van Coloma-Plus... en de bouwfase bij onze kleuters is toch nog niet helemaal voorbij. :-) Dinsdag gingen we de creatieve toer op.
We maakten taartjes van speeldeeg met juf Marijke, kleefden een taart op onze bakkerszak die we naar eigen creativiteit versierden en schilderden een placemat in met waterverf.
We hadden nu al zoveel over de bakker verteld dat het op woensdag tijd was om zelf eens een bakker te schilderen.


Donderdag was de verpleegster op school voor het medisch onderzoek en gingen we bakken...
Daarom trokken we donderdag na de turnles naar het klasje van juf Lissa zodat we wat dichter bij de oven waren om onze lekkere appelflapjes en brood te maken.
Vrijdag was het tijd om van al dat lekkers dat we donderdag maakten te proeven tijdens een gezellig ontbijt met de vriendjes van 1KA en 1KB.
We konden kiezen tussen boterhammetjes met choco of confituur, appelflapjes, chocoladebroodjes, croissantjes of koekjes.
We gingen allemaal maar liefst 3 keer aanschuiven aan het buffet, het ontbijt werd gesmaakt. :-)
Na ons ontbijt konden we nog een beetje werken in ons klasje.
Aangezien onze taartjes van speeldeeg nog niet helemaal uitgehard waren (en we die dus niet konden beschilderden), maakten we nog "een lekkere cupcake". 


Natuurlijk werd er ook heel veel gebakken en gegeten in de andere hoekjes deze week. :-)
We kochten brood en ander lekkers in de winkel, aten in de poppenhoek, maakten zandtaartjes, taarten van plasticine...Geniet van het weekend allemaal... en als jullie zondag naar het ontbijt van ColoMa&Pa gaan... geniet dan ook daar van al het lekkers dat jullie ongetwijfeld kunnen eten. :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten