vrijdag 20 januari 2017

Thema: "Winterpret" (deel 2)

Maandag gingen we verder met het thema "brr... het is winter".
Na de turnles maakten we ons klaar met een warme muts, een dikke sjaal, wanten en een dikke jas om op het schooldomein een winterwandeling te maken. We ontdekten de kale bomen, we zagen dat er maar heel weinig vogels in de lucht vlogen, ontdekten hier en daar wat ijs, zagen een winterzonnetje dat toch probeerde om vanachter de wolkjes te komen én... we ontdekten zelfs dat we zelf wolkjes kunnen blazen doordat het in ons lichaam warmer is dan buiten.
Na de wandeling konden we ons opwarmen met een leuke verrassing... een beker lekkere, warme chocolademelk!

Wij blazen zelf wolkjes...


Na de middag kleurden we Jules en Marie met winterkledij en stempelden er sneeuwvlokjes bij.
Onze dag werd afgesloten met een sorteerspel van sneeuwmannetjes.
Dinsdag maakten we warme wanten want die konden we deze week wel gebruiken.
We scheurden zijdepapier in stukjes, schilderden de wanten in met water... en toverden er kleurtjes op door het zijdepapier op het water te leggen.
Woensdag zochten we de koude dan weer wel zelf op...
We experimenteerden én schilderden zelfs met ijsblokjes.Samen met de wanten vormt de achtergrond van de ijsblokjes een mooi knutselwerkje!


Donderdag toverden we alweer in ons klasje.
We maakten sneeuwballen voor onze sneeuwmannetjes door scheerschuim en verf te mengen.Omdat we donderdagnamiddag toch nog wat tijd over hadden... en vrijdag een drukke dag beloofde te worden omdat de schoolfotograaf kwam, kleurden we al een prent in van Jules die de vogeltjes eten geeft want dat gingen wij vrijdag ook doen!

Vrijdag was het dan zover... onze kleuters vroegen er al een hele week naar, we gingen de vogeltjes eten geven. Terwijl een groepje kleuters het brood in stukken brak, kwamen de andere kleuters een vogeltje knutselen. 


 In de namiddag, toen iedereen op de foto stond, gingen we nog naar de weide waar we het brood voor de vogeltjes in het rond gooiden.Het was een hele koude week, maar ook wel een leuke waarin de kleuters weer flink knutselden... maar ook speelden met de verschillende themamaterialen.
Om de week af te sluiten, kregen onze kleuters allemaal een diploma voor het aan/vast doen van hun jas. De meeste kleuters kunnen dit al héél goed zelf (sommigen hebben nog een laatste beetje hulp nodig). Het zou dan ook fijn zijn als jullie je kleuters ook thuis de jas zelf laten sluiten zodat ze de handeling nog beter onder de knie krijgen.

Volgende week werken we in ons klasje rond het thema "rode vlekjes overal" al hopen we natuurlijk dat onze kleuters zelf niet massaal ziek worden bij dit thema. :-)

Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten