vrijdag 27 januari 2017

Thema: "Rode vlekjes overal"

De week begon al niet zo goed... Jules lag ziek in bed!
Hij stond vol rode vlekjes. Na een kort onderzoekje van onze eigen buik, handen, benen... ontdekten we dat wij gelukkig allemaal nog gezond waren.
We besloten de dokter te bellen die Jules onderzocht, en wij onderzochten elkaar dan ook maar even, maar met veel goede zorgen van onze kleuters zou Jules al weer snel beter zijn. :-)
Daarna gingen we aan de slag met het knutselen van onze eigen dokterstas. Er werd flink gekleefd en gekleurd zodat we vandaag allemaal met dokterstas naar huis konden gaan.
Sommige kleuters kwamen daarna ook nog allerlei doktersattributen tekenen in een dokterstas, niet gemakkelijk maar wel allemaal heel erg goed gedaan!
Maandagavond hadden de windpokken ons echter ook te pakken... verdrietig en vol rode stipjes gingen we naar huis! :-( 


Dinsdag voelde Jules zich blijkbaar al véél beter... of toch voor eventjes.
Toen we in de klas kwamen had hij al zo wild gespeeld dat hij in het ballenbad was gevallen... Een geschaafde knie en arm, een oortje dat bloedde en een been dat héél erg veel pijn deed.
Gelukkig stonden onze kleuters weer klaar om Jules te helpen.
Jules beloofde ons om volgende keer voorzichtiger te zijn in het ballenbad, en wij maakten als troost een knuffel die net als hem héél wat wondjes had en een gebroken arm of been die we "ingipsten".
Woensdag was ik zelf op navorming, maar onze kleuters vertelden bij juf Joke heel wat over de dokter waarna ze zichzelf bij de dokter tekenden. 
Donderdag stond dan weer in het teken van pilletjes.
We hadden Jules de voorbije dagen immers al goed verzorgd door hem veel te laten rusten en te verzorgen, maar soms moet de dokter ook pilletjes geven.
Wij knipten pilletjes, tekenden grote en kleine pilletjes, vervolledigden de stippellijnen van de pilletjes en maakten pilletjes uit plasticine. 


Vrijdag was alweer ons laatste dagje, maar ook dan gingen we nog creatief aan de slag.
We leerden onze neus snuiten... waarna we zelf onze eigen zakdoekendoosovertrek maakten door te stempelen en te kleuren.


Om de week compleet te maken hebben we nog snel alle microben en bacteriën verjaagd met de nodige spuitjes! Al was dat niet gemakkelijk want elke microbe vraagt immers het juiste spuitje (kleur verf volgens vorm microbe spuiten) maar volgende week moeten we gezond en wel klaar staan om te bouwen dus... weg microben! :-)


Tot slot speelden we ook deze week weer heel wat spelletjes in thema... we verzorgden elkaar in de doktershoek, kleefden de pleisters op de juiste plaats, speelden een lotto-spel van de verhaal "Dokter Jules" en "Jules in het ziekenhuis"...

Hopelijk staan we volgende week allemaal fit en gezond in de klas want dan komt er voor onze kleuters een héél geliefd thema aan.
Na het bekijken van al die bouwwerken op school... en het vele bouwen in de klas, kunnen we niet anders dan het thema bouwen aan te pakken. :-)
De foto's van de voorbije week zeggen immers al meer dan genoeg. Hopelijk vind ik het na volgende week ook nog een geslaagde keuze... ;-) Tot volgende week allemaal! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten