vrijdag 13 januari 2017

Thema: "Ik ben geweldig"

Maandag gingen we van start met het bekijken van ons lichaam.
Wat zit er allemaal aan ons lichaam? Wat kunnen we allemaal met ons lichaam?
Er werd gekeken naar "snaveltjes" (kleuterpraat) die we allemaal vonden bij onze buik, handen en voeten werden vergeleken en gemeten... sommigen hadden 7 vingers, anderen zelfs 15..., we bekeken onze haarkleur en ogen in de spiegeltjes...










Daarna gingen we aan de slag... Jules of Marie werden gekleurd, in stukken geknipt en weer in elkaar gekleefd met alle lichaamsdelen op de juiste plaats.






We mochten ook een kindje tekenen met de verfdotters.














Woensdag was het dan nog eens tijd om te kleven, we kregen allemaal vouwblaadjes in verschillende vormen waarmee we een kindje in elkaar puzzelden. 








En natuurlijk zijn we het spelen in het nieuwe jaartje nog niet verleerd... we konden naar hartelust met verschillende materialen alle lichaamsdelen ontdekken.
We vervolledigden kindjes met plasticine, maakten gekke mannetjes, puzzelden Jules en Marie terug in elkaar op het magneetbord en konden heel wat boekjes lezen over het thema "lichaam".

















Deze week werd de Playmobil ook eens bovengehaald.
Amir gaf voor de vakantie immers een cadeaubon voor zijn verjaardag... juf Sofie kocht er in de vakantie nog wat playmobil mee!
Dank je wel mama, papa en Amir voor de cadeaubon!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten