zaterdag 3 december 2016

Thema: "Sint en Piet" (week 2)

Vorige week vrijdag, op 25 november vonden de juffen dat het tijd was om de hal al een beetje "Sinterklaas-klaar" te maken.
De troon werd bovengehaald met de mooie kussens voor de Sint. 


Maandag kwamen we met de hele kleuterschool samen in de hal.
Bij de troon voor Sinterklaas lag er plots heel veel rommel. Er lagen tekeningen in het rond, papiertjes van snoepjes en chocolade, de kussens lagen op de grond...
Wie was daar geweest? We ontdekten er al snel een brief van Zwarte Piet.
Hij was zo moe van al dat werken dat hij bij ons op school een beetje was komen rusten, al zou hij een bedje toch wel aangenamer vinden.
Zo gezegd, zo gedaan... De kindjes van de 3e kleuterklassen zorgden voor een slaapkamertje voor Zwarte Piet. 


Wij maakten ondertussen mooie tekeningen, want als we deze week ons schoentje wilden zetten, dan hoorden daar wel tekeningen bij.Omdat Zwarte Piet al zo moe was, maar nog wel héél veel werk had zorgden wij maandagavond voor hulp. We gingen met de 3 eerste kleuterklasjes onze Jules-kes in het bedje van Zwarte Piet leggen...


En ja hoor.. dinsdagochtend waren ze weg. Ze waren mee naar het werkhuis van Sinterklaas.
Zwarte Piet liet weer héél veel rommel achter en ook toen was er weer een brief bij.
Zwarte Piet had heel goed geslapen, maar daardoor had hij niet genoeg tijd om het inpakpapier te maken. Konden onze kleuters hem niet een beetje helpen?
Dinsdag stempelden, tekenden en kleefden we dus maar eerst inpakpapier!


Al het inpakpapier dat de kindjes van de eerste kleuterklasjes maakten.
 Woensdagochtend was ook ons inpakpapier weg.
Zwarte Piet had het meegenomen om alle cadeautjes in te pakken.Zou hij het papier ook gebruiken om cadeautjes voor ons mee in te pakken?
Om cadeautjes te krijgen, moet je echter niet alleen flink zijn maar moet je ook een schoentje hebben om te zetten. Dinsdagnamiddag en woensdag knipten wij dus weer heel flink zodat we een schoentjes konden knutselen.  Toen we woensdagochtend een kijkje gingen nemen of ons inpakpapier weg was, ontdekten we een nieuwe brief van Zwarte Piet.
Hij had héél veel honger maar mocht van Sint geen chocolade, speculaas of marsepein meer eten.
Aangezien wij ons schoentje nog moesten knutselen, vroegen we of de vriendjes van juf Evelien soms voor iets lekkers konden zorgen.


En ja, hoor... Zwarte Piet had flink gegeten want zijn bordje fruit was helemaal leeg donderdagochtend!
Door al dat lekkere fruit had hij zoveel energie dat hij nog eens rond ging op school maar toen was hij zijn muts kwijt...


Wij hadden donderdag echter geen tijd om een nieuwe Pietenmuts te maken, want wij hadden 's morgens al een turnuurtje en na de speeltijd hadden we nog een extra uurtje sport waar we leerden om te rollen en werpen met balletjes.
Donderdagavond werden de schoentjes gezet én de tutjesdoos gevuld!Omdat wij donderdag zo'n drukke dag hadden, zorgden de vriendjes van de 2e kleuterklassen voor een nieuwe Pietenmuts.Vrijdagochtend waren niet alleen de Pietenmutsen weg... ook ons klasje stond helemaal op z'n kop!
Rommelpiet was duidelijk in ons klasje geweest, maar liet gelukkig ook iets lekkers achter.

Na het ontdekken van al dat lekkers, gingen we samen naar de Vaart om te kijken of Sinterklaas daar toekwam met de boot.
Hij kwam niet alleen! Hij had maar liefst 3 van zijn Pieten meegebracht én onze Jules-kes!
We stapten terug naar school, namen afscheid van de mama's, papa's en oma die kwamen helpen... en vierden verder feest met Sint en de Pieten in de hal!
Omdat we zo flink samen spelen en werken kregen we een zak vol cadeautjes.
Sinterklaas vroeg wel om iets minder te roepen... want soms hoort hij ons tot in Spanje en hij denkt dat dit niet zo goed is voor de oren van de juf (en van de kleuters).Daarna werden de cadeautjes in ons klasje uitgepakt en werd er fijn gespeeld!

Het was een druk maar REUZELEUKE week!
Ik wil ook graag iedereen bedanken voor de hulp vrijdagochtend!
Hopelijk hebben jullie er net zoals jullie kleuters toch ook van genoten!


Volgende week genieten we van een themaloos weekje.
We genieten van het samen spelen, van rustige puzzelmomentjes, van een bezoekje aan de cinema... kortom een "alles mag, niets moet"-weekje.

Heb je zin om volgende week eens een keertje te komen meespelen?
Laat dan gerust iets weten via mail of het heen-en-weerboekje van je kleuter zodat we concreet kunnen afspreken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten