zaterdag 19 november 2016

Thema: "Slapen gaan"

De voorbije week maakten we het wat donkerder in ons klasje met als hoogtepunt "het donkere hoekje" waar we Jules op maandag terugvonden want hij vond het daar heerlijk om te slapen én te spelen met de zaklampen en de lichtgevende sterretjes. 


Natuurlijk brachten we geen heel weekje door in het donkere hoekje.
Maandag luisterden we ook nog naar het verhaaltje "Ochtend met Beer" waarna we de prenten in de juiste volgorde kleefden.
Tijdens het knippen en kleven werd er ook nog flink gekleurd want we maakten een cadeautje voor Lasse, het baby'tje van juf Katrien.









Maandagnamiddag speelden we een telspel waarbij de sterretjes uit "de lucht" mochten plukken.


Dinsdagochtend vertelde juf Sofie het verhaal "Raad eens hoeveel ik van je hou" waarna we zelf konden vertellen wie wij graag zien! En ja hoor... ook onze oma's en opa's, bompa's en bomma's, moeke's en vake's zien we wel héél erg graag.
Daarom werd er op dinsdag na het verhaal héél ijverig gestempeld.
De andere dagen werkten we ook héél flink aan ons cadeautje... maar die foto's krijgen jullie te volgende week te zien zodat het nog even een verrassing blijft wat we knutselden. ;-)

Dinsdagnamiddag werden we getrakteerd op een poppenkastmoment door de kinderen van het 5e leerjaar. Zij maakten zelf een verhaaltje rond verkeer waarbij het dragen van een fluohesje en een fietshelm in de kijker stonden.
Denken jullie er zelf ook aan om je fluohesje en fietshelm alle dagen te dragen? 





Woensdagochtend ontdekte Jules dat je na veel spelen en vooral lekker slapen nood hebt aan een ontbijt. Onze kleuters kwamen dan ook met lege buikjes naar de klas want op woensdag aten wij samen in ons klasje.
Er waren boterhammetjes met choco of confituur, ontbijtgranen, bananen en druiven en een lekker bekertje melk of water. 
De buikjes werden zéér goed gevuld. ;-)





















 Donderdag en vrijdag werd er nog een beetje verder gewerkt aan de cadeautjes voor de grootouders, maar werkten we ook nog flink aan onze dag- en nachtkalender.
We kleurden gordijntjes, de zon en de maan en schilderden de dag en nacht.
Volgende week werken we deze dag- en nachtkalender nog af op maandag want we kwamen een klein beetje tijd te kort deze week. 




























En verder werd er ook deze week nog heel veel gespeeld in het donkere hoekje, de zandbak, met het telspelletje van het Sterrenmannetje en met de sorteerbeertjes die elk graag in hun eigen bedje slapen...







Onze week sloten we af met de hele kleuterschool samen.
We mochten immers gaan kijken naar een "Tik Tak"-voorstelling van juf Katia (stagiaire onthaalklas) die helemaal in het teken stond van "Lichtjes in het donker".




Volgende week staan we weer paraat...
Vanaf dan komen er enkele drukke, maar zéér fijne weken aan want dan werken we rond Sint & Piet!
Alvast een voorsmaakje met een mooi Sinterklaasliedje. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten