zaterdag 29 oktober 2016

Thema: "Pompoenen om te zoenen"

Maandag hadden we een hele verzameling van kleine en grote pompoenen in ons klasje door alle pompoenen die onze vriendjes meebrachten.
DANK JE WEL lieve vriendjes en mama's en papa's!
We bekeken de pompoenen dan ook eens goed... langs buiten en langs binnen. We zochten de grootste en de kleinste pompoen uit, ontdekten dat er pompoenen zijn die je mag eten en die je niet mag eten. Na al dat bekijken, maakten we van een pompoen ook een pompoenlichtje

Omdat we toch ook wel heel wat oranje pompoenen zagen, gingen wij eens proberen om een grote, oranje pompoen te schilderen. We hadden echter wel pech... want de oranje verf was op, dus gebruikten we gele en rode verf. En hoe gek is dat nu... wij kunnen toveren want maakten een oranje pompoen. :-) 

Dinsdag mochten we opnieuw 2 oranje pompoenen maken. De ene maakten we oranje door over de plastiek te wrijven, de andere beschilderden we door 2 penselen gelijkertijd rondjes te laten draaien.

Toen deze 2 pompoenen droog waren, tekende juf Sofie er ogen, een neus en een mond op die wij mochten uit prikken. Opperste concentratie.... want het was een heel werkje om mooi op die lijntjes te prikken. :-) Nog een zijdepapiertje erachter, lamineren en een glaasje erin... ons pompoenlichtje was klaar!


Woensdag bracht Jules voor ons allemaal een pompoentje mee. Ze leken op elkaar... maar waren toch allemaal net iets anders. De ene had een lachende mond, de andere een verdrietige, bange of net een hele boze... Wij sorteerden al deze pompoentjes en toonden dat we zelf ook heel blij, boos, bang of verdrietig kunnen kijken. We luisterden naar elkaar en ontdekten wanneer je blij, boos, bang of verdrietig wordt.

Daarna gingen we zelf een pompoen een kleurtje geven door te knikkerschilderen. De balletjes vlogen met momenten bijna in het rond door de klas. :-)Donderdag was het eindelijk zover... we maakten lekkere pompoensoep!
Na de middag werden we nog getrakteerd op een poppenkastmomentje met al onze vriendjes van de eerste kleuterklas.Vrijdag vierden we de verjaardag van Cleo, daarna tekenden we allemaal nog een kindje om de week af te sluiten.


Ik heb al enorm genoten van de voorbije 2 maanden en hoop dat onze kleuters ook al veel plezier beleefden in de klas.
Geniet allemaal van een weekje vakantie, ik zie jullie graag terug op maandag 7 november! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten