vrijdag 21 oktober 2016

Thema: "Kabouters in het bos"

Maandag na de turnles hoorden we tijdens ons knabbelmoment plots iemand huilen.
Was er soms iemand die geen knabbeltje bij had? Iemand die zijn knabbeltje niet lekker vond?
Neen hoor! Het was kabouter Bas. Hij was helemaal tot boven in de boom van ons klasje geklommen op zoek naar een nieuw huisje want hij was verloren gelopen in Coloma-Bos.


Gelukkig waren onze kleuters daar om kabouter Bas te helpen.
Zij zouden wel een nieuw huisje vinden voor hem. We gingen samen op pad en vonden héél wat paddenstoelen voor kabouter Bas, maar de meeste waren te klein, sommigen dan weer te groot....


Tot we besloten om kabouter Bas terug mee te nemen naar ons klasje. En wat zagen we daar dan toch plots? Een geweldig, nieuw huis voor kabouter Bas!
We besloten om het huis dan ook maar een beetje in te richten met onze meubeltjes... het moest toch gezellig zijn voor kabouter Bas. :-)


Maandagnamiddag plooiden we ons bijna letterlijk dubbel... want dan speelden we een kaboutertwister volgens grootte en kleur.


Dinsdag ontdekten we een paddenstoel met rode stippen in onze klas... waarna we besloten om zelf ook zo'n paddenstoelenhoed te knutselen. En uiteraard werd er een kaboutertje gekleurd die op ons paddenstoelenhoedje kon zitten. 
Dinsdagnamiddag was er bovendien ook nog een verrassing!
Lisa kwam na lang afwezig zijn wegens ziekte eindelijk nog eens meespelen in ons klasje en zij bracht voor ons lekkere cake mee.
Dank je wel Lisa, mama en papa voor deze lekkere cake.
We vinden het fijn dat je weer naar ons klasje komt!Woensdag kleefden we kaboutertjes bij het juiste paddenstoeltje waarbij we rekening hielden met de kleur en de grootte van de paddenstoelen.Donderdag had kabouter Bas onze hulp nog eens nodig.
Hij wou vrijdag immers een kabouterfeest geven, maar moest de uitnodigingen nog maken.
Wij hielpen hem door in de voormiddag alle uitnodigingen voor zijn kaboutervriendjes te kleuren en na de middag brachten we ze naar de juiste brievenbussen.


Vrijdag had kabouter Bas weer een boodschap voor ons.
Wij werden ook uitgenodigd voor het kabouterfeest!
Als verrassing maakten wij heerlijke kabouterhapjes die we konden meenemen.
Op het feest werd er gedanst en gezongen... en natuurlijk héél veel gesmuld waardoor de brooddoosjes deze middag niet zo goed leeg gegeten werden.
In de namiddag werd de kabouterweek afgesloten in "de cinema" met de film "Plop en de brandweerkabouter".
Het was een fijne kabouterweek!
Volgende week ontdekken we pompoenen groot en klein... leren we heel veel rond de kleur oranje en mogen we voor de eerste keer onze knutsel- en frutseltas met al onze werkjes mee naar huis nemen.

Eerst genieten van een prettig weekend... en wie weet zie ik jullie morgen wel op de lampionnentocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten