vrijdag 7 oktober 2016

Thema: "Hup Jules"

Onze week startte een beetje speciaal. Maandag konden we immers een extra dagje thuis blijven, maar dinsdag vlogen we er dan wel onmiddellijk in.
Jules had heel wat bewegingsmateriaal voor ons meegebracht: we konden spelen met springballen, loopklossen, hoepels... De tafels stonden deze week niet voor niks aan de kant. :-)
Jules vond bewegen ook wel leuk, dus wij maakten een ballenbad voor Jules waarbij we de rond en vierkante vormen van elkaar moesten onderscheiden want Jules houdt uiteraard enkel van RONDE ballen in zijn ballenbad.


Dinsdagavond was er de beloofde appelmoes vooraleer we naar huis gingen.Woensdagochtend had Jules heel wat kleuters zien toekomen met de fiets.
Hij wou ook wel eens fietsen maar zijn fiets was stuk. We gingen dus op zoek naar een fiets voor Jules. Omdat we er niet echt één vonden, probeerden we of hij op de één of andere manier mee kon op juf Sofie haar fiets.
Alleen fietsen was echter geen optie want hij kon niet aan de trappers en het stuur, in de fietstas van juf Sofie vonden sommige kleuters een geweldig idee... maar Jules zelf voelde zich er toch niet zo goed. Gelukkig kwamen heel wat kleuters met een oplossing. Jules mocht mee in de fietskar. Gelukkig was Janne bereidt om hun fietskar te delen met Jules. ;-)
Aangezien Jules nog steeds liefst zijn eigen fiets gebruikte, leerden wij wielen van een fiets tekenen.
Donderdagvoormiddag was er dan onze sportdag (zie vorige blogbericht) en donderdagnamiddag genoten we nog van wat bewegingspret in ons klasje.
Op vrijdag had Jules voor ons "een gouden" medaille bij die we allemaal nog mochten versieren.
Kortom het was een week vol sport en spel! 
Volgende week ontdekken we de herfst met al zijn geuren en kleuren.
Jullie kleuters mogen volgende week dan ook heel wat blaadjes, kastanjes, eikels, beukennootjes... meebrengen naar ons klasje.

Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten