zaterdag 10 september 2016

Thema: "Naar school"

De voorbije week beleefden we weer heel wat pret in ons klasje.
We werkten nog even verder rond het thema "naar school" want er viel nog héél wat te ontdekken in ons klasje en we knutselden nog enkele werkjes die we gedurende het hele schooljaar regelmatig zullen gebruiken.
Zo bestempelden we op maandag ons klasvriendje Jules.
Hiermee maakt juf een Jules-mapje dat elke week wordt meegegeven met de weekbrief en een liedje/versje. Dinsdag had Jules dan weer iets voor ons meegebracht.
Een doos vol spiegeltjes... we ontdekten dat we er onszelf in zagen en dat we allemaal verschillend zijn. De ene is een jongen, de andere een meisje. De ene heeft blonde haartjes, de andere bruine of zwarte... Iedereen is anders, iedereen is uniek, maar samen zijn we allemaal vriendjes.
Daarom maakten we op dinsdag ook een klasketting.
Iedereen mocht een rondje naar eigen creativiteit versieren waarna we er een samen één geheel van maakten.


We speelden dinsdagavond ook een boekentassenspel: ga VOOR de boekentas zitten, zet de boekentas OP je hoofd, spring OVER de boekentas, ga NAAST de boekentas staan...
We konden het allemaal!!!
Woensdag bracht juf dan weer het zoekboek "Rik gaat naar school mee".
We gingen samen op zoek naar Sam de poes, telden bloempjes, keken welke kindjes er niet zo flink waren... en daarna werden de tafels in een lange rij gezet om de kleurrol te kleuren.
Donderdag werkten we aan onze knutsel- en frutseltas. We kleurden nog verder aan een prent van Jules, stempelden en mochten kleeffiguurtjes opkleven...
Een héél werkje! Maar vanaf nu gaan in deze mooie knutsel- en frutseltassen onze werkjes telkens mee naar huis voor een vakantie.
Vrijdag was er dan nog onze openingsviering van het schooljaar 2016-2017 met de hele school.
We gaan dit schooljaar op pad met "een koffer vol...".
Het beloofd een geweldig jaar te worden want we nemen "knuffels (met de juf, vriendjes...), een glimlach, verbondenheid..." mee in onze koffer.
En het beloofd ook een jaar te worden met véél vriendschap en zonder pesten.
Samen zongen we immers het liedje "Vrolijke vrienden" en we luisterden en dansten op het lied S.T.O.P. met pesten in het teken van het KIVA-project van de lagere school. 
Daarna kleurden we nog allemaal nog een vogeltje in.
Want ook wij willen een klasgroep zijn vol vriendjes waarbij iedereen zichzelf mag zijn en we van en met elkaar kunnen leren en spelen. 


Verder werd er natuurlijk nog héél veel gespeeld!
Bij mooi weer zetten we de deur van ons klasje ook open en maken we van het weggetje voor onze klas een echte SPEELSTRAAT, plezier gegarandeerd!


Tot volgende week... 
dan wordt het een echte feestweek want vieren we klaspop Jules zijn verjaardag!
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten