zaterdag 24 september 2016

Thema: "Mijn knuffeltje"

Maandagochtend zat Jules in onze kring tussen een berg knuffeltjes.
Hij had die speciaal allemaal meegebracht naar ons klasje zodat onze vriendjes een knuffelzachte week tegemoet konden gaan. 

We gingen onmiddellijk op ontdekking.
We ontdekten heel wat berenknuffels... maar toch waren ze allemaal anders, er waren ook heel wat diertjes in verschillende vormen en groottes... maar wat alle knuffels wel gemeen hadden: ze waren allemaal SUPERZACHT!
Het was dan ook heel fijn om met deze knuffels te knuffelen, maar ook met een vriendje knuffelen is best wel fijn. :-)Nadat we al deze knuffeltjes bekeken hadden, gingen we aan het werk want we schilderden aan de hand van ons versje allemaal een beertje.Dinsdag mochten we ons eigen knuffeltje maken.
We kozen een stippenroller, een streepjesroller, een boogjesroller of een zigzagroller en toverden een kleurrijk patroon op ons doekje.
Daarna nog oortjes, een neusje, een mond en 2 oogjes en we hadden een zelfgemaakt knuffelbeertje.Woensdag brachten we zelf ons knuffeltje mee.
De knuffeltjes vlogen al van 's ochtends in de lucht door de klas.
We konden ons knuffeltje echter ook komen tekenen, daarvoor moesten we wel heel aandachtig werken, maar er kwamen dan ook wel heel mooie werkjes tevoorschijn.We sloten onze woensdagvoormiddag af met een extra knuffelmomentje.
Laat de knuffel op je buik bewegen door goed in en uit te ademen, leg de knuffel op je hoofd, laat hem dansen op je been...
Donderdag luisterden we naar het verhaal van "Het verloren schaap".
We vertelden waarvan we zelf verdrietig/blij worden en bestempelden allemaal een schaapje die we nog gaan verwerken tot één groepswerk want we zijn samen één grote groep vriendjes.Ons weekje zat er met al deze activiteiten weer heel snel op.
Volgende week maken we er een fruitig weekje van met heel wat lekkers dat we gaan maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten