vrijdag 11 december 2015

Thema: "Op weg naar Kerstmis" (week 1)

Deze week haalden we de kerstsfeer boven in ons klasje.
We begonnen met het branden van een 2e kaarsje, omdat we de komende weken tijdens de Advent aftellen naar Kerstmis. 


Daarna gingen we van start met het zetten van een kerstboom.
Nadat we hem versierden met uiltjes, belletjes, klokjes, lichtjes... werd het tijd om aan het werk te gaan. We puzzelden allemaal een kerstboom in elkaar waarbij we de strookjes moesten kleven volgens grootte en op elk stipje een "kerstbal" mochten kleven.


Dinsdag was het tijd om een kerststal te maken aangezien we op maandag naar het Kerstverhaal luisterden aan de hand van poppenspel wisten we goed welke figuren erbij hoorden.
De kerstfiguren werden gekleurd volgens opdracht, maar er werd ook al geschilderd voor de achtergrond van de kerststal.
De kerststal zelf moesten we vanaf woensdag kleven (en is nog niet bij iedereen af, want het vraagt toch wat meer werk dan gedacht. ;-) ).


Aangezien we woensdag dus nog verder kleefden aan onze kerststalletjes, werd het knutselen van de engeltjes even uitgesteld.
We kleurden wel allemaal zelfstandig een kerstboom in, waarna we bolletjes kleefden op de kerstballen en een ster bovenaan de kerstboom.Donderdag was misschien wel de drukste, maar ook belangrijkste dag van de week. :-) 
Samen met juf Evelien knutselden we aan onze nieuwjaarsbrieven... ja, dat doen we soms met 2 juffen, want werken met ecoline vinden we toch net iets te riskant ook al dragen we een schort. ;-)
We laten dan ook nog niet héél veel zien, maar een klein voorsmaakje kan al wel.


Na het knutselen trokken we voor de 2e keer op donderdag naar de turnzaal, want we mochten een extra halfuurtje gaan sporten. Alles stond in het teken van gooien en werpen met balletjes, ringen...

Vrijdag had Jules voor ons een verrassing bij... hij vond dat we in deze kerstdagen wel eens extra lief voor elkaar konden zijn en bracht daarom voor iedereen een sterretje mee met de boodschap "ik ben een lief sterretje".
Jules was echter vergeten om de sterretjes uit te knippen... wij prikten ze dan maar zelf uit waarna juf Sofie ze op een wasspeld kleefde.
De kleuters krijgen deze sterretjes volgende week mee... als ze lief zijn voor elkaar. ;-)
Omdat we vrijdag nog wel wat tijd over hadden, werden de engeltjes dan ook nog geknutseld.

Verder konden we deze week ook kerstboekjes lezen, spelen met de kerststalletjes, kerstfeest vieren in de poppenhoek...

Volgende week zetten we deze kerstsfeer verder in ons klasje met weer heel wat knutselpret, maar ook een gezellig kerstfeestje op donderdagvoormiddag, een kersttoneel op donderdagnamiddag gespeeld door de kleuters van de 3e kleuterklas waarnaar we mogen kijken en een kerstviering op vrijdag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten