zondag 22 november 2015

Thema: "Welkom lieve baby"

De voorbije week stond volledig in het teken van baby's.
De week begon niet helemaal zoals gepland, want Saartje (het dochtertje van juf Liesbeth) lag spijtig genoeg in het ziekenhuis en kon ons dus geen bezoekje brengen.
We hopen dat Saartje snel weer genezen is en dan kan ze later dit schooljaar misschien nog wel eens een bezoekje brengen aan ons klasje, net zoals Fenna, het zusje van Eline.

Maandag gingen we dan ook een beetje anders van start.
We begonnen allemaal met het bestempelen van een babygezichtje.
De jongens bestempelden een jongetje, de meisjes een meisje...

In de namiddag konden we ons uitleven met water... maar wel op een voorzichtige manier!
We gingen immers baby'tjes wassen! Sommige kleuters zorgden als echte mama's en papa's voor hun kleine babypop... bij anderen ging het gelukkig om een popje want daar vlogen de popjes alle kanten uit. ;-)
Bij juf Evelien werden er papflesjes gevuld voor de baby'tjes. Sommigen vol, anderen halfvol en nog anderen waren al bijna leeg.

Dinsdag haalden we allemaal onze schilderkunsten nog eens boven... want toen schilderden we een mama met een dikke buik waarin een kleine baby zit.


Woensdag en donderdag knutselden we een kinderwagen.
Eerst werd de kinderwagen bestempeld en daarna kleefden we er kleeffiguurtjes op.
Juf Sofie heeft nog een beetje knutselwerk om ze helemaal tot kinderwagen te maken... maar deze week krijgen onze kleuters hun knutselwerkje allemaal mee naar huis.Vrijdag was het dan eindelijk zover!
Juf Sofie vertelde het verhaal "De buitelende baby in mama's buik" (met dank aan de mama van Léon voor het fantastische verhaal dat we mochten lenen!!!). 
Daarna maakten we beschuit met muisjes waarvan we heerlijk smulden.
De kleuters genoten er zichtbaar van... Bij sommigen werd het bordje tot het laatste korreltje hagelslag uitgelekt. :-)


En om de week helemaal tot een geslaagd einde te brengen... vertelde ik de kleuters mijn "geheimpje". Ook in juf Sofie haar buik groeit een baby'tje!
Zoals jullie konden lezen ben ik immuun voor mogelijke beroepsziekten en kan ik dus nog enkele weekjes samen met jullie kleuter genieten van heel wat avonturen in ons klasje! 

Tot morgen!
juf Sofie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten