zaterdag 28 november 2015

Thema: "Schoenen"

De voorbije week was al leuke, drukke... maar héél toffe week.
We zagen heel wat schoenen in de klas, speelden leuke schoenenspelletjes, knutselden al een mooie schoen voor Sinterklas... én kregen bezoek van heel wat voorlees(groot)ouders!

Maandag vierden we de verjaardag van Raphaël, maar kregen we ook bezoek van de leerlingen van het 6e leerjaar die kwamen voorlezen en mochten we onze dag afsluiten samen met mamoe (grootmoeder van Jeff) die enkele leuke boekjes kwam voorlezen. 


Dinsdag had Jules alle schoenen door elkaar gelegd, want hij wou zelf graag een nieuw paar schoenen. Hij koos meerdere paren uit, maar die waren telkens te groot. :-(
Onze kleuters waren zo lief om hem te helpen om de schoenen te sorteren per paar en zo vonden we samen 2 paar schoentjes die voor hem zouden passen.
Jules was dan ook héél blij met zijn nieuwe schoenen!

De schoenwinkel in onze klas werd dan ook geopend, zodat ook onze kleuters nieuwe schoenen konden kopen.
We speelden ook een schaduwlotto met schoenen en gaven Jules en Marie ook nieuwe schoenen op papier. 

Dinsdag maakten we met verf allemaal een zelfportret waarna we op woensdag allemaal nieuwe schoenen mochten "kopen" bij juf Sofie.


Verder kregen we op dinsdag en woensdag ook nog bezoek van de mama van Lars, de mama van Jeff, de mama van Eline, de mama van Mattias en de mama van Mats. Donderdag kozen we in de schoenwinkel 2, 3 of 4 schoenen uit die we in 2 stukken knipten om vervolgens terug juist in elkaar te puzzelen.
Ons dagje werd afgesloten samen met de mama van June die 2 leuke verhaaltjes kwam lezen voor ons.Op de laatste dag van de week leefden we al wat meer toe naar Sinterklaas.
De Sinterklaasliedjes werden opgezet tijdens het spelen en werken... en wij knipten allemaal gekleurd papier om een schoen te knutselen.


De voormiddag werd samen met de mama van Léon afgesloten.
Zij las voor ons ook 2 leuke verhaaltjes voor, waaronder één van de spiekpietjes, dus als je onze kleuters op zoek ziet gaan naar een spiekpietje... dan weet je van waar dat komt. ;-)


Om onze week helemaal leuk te eindigen... kregen we vrijdag ook allemaal nog een mandarijntje!
Een gezonde beloning voor een week lang goed gevulde, gezonde brooddoosjes!
Ook de komende weken mochten die brooddoosjes gezond blijven hoor! ;-)

Tot volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten