zondag 13 september 2015

Allemaal vriendjes in de vogeltjesklas!

De voorbije week leerden we ons klasje en onze vriendjes nog wat beter kennen, maar werd er ook hard gewerkt. 
Maandag werkten we onze boekentasjes van de eerste schoolweek verder af.
Vooraan kleefden we er een knabbeldoos en ons boekje op en voor de achterkant bestempelden we ons klassymbool met de dotters.
Dinsdag stempelden we ons klasvriendje Jules met een wattenstaafje voor het Jules-mapje.
Woensdag keken we poppenkast waarbij Jules eerst even ruzie maakte omdat hij het speelgoed niet wou delen, maar onze vriendjes konden hem al snel leren dat het veel leuker is om samen te spelen met je vriendjes. 
Na de poppenkast tekenden we dan ook allemaal enkele vriendjes bij Jules. Donderdag werkten we onze liedjes- en versjeshouders af. Doordat we eerder deze week soms al hulp kregen van juf Evelien en juf Katrien waren we er al aan begonnen, maar de afwerking werd donderdag gedaan. 
Deze liedjes- en versjeshouder mag je thuis een leuk plekje geven zodat er elke week nieuwe liedjes/versjes bijgehangen kunnen worden. 
Vrijdag was het alweer de laatste dag van de week!
De verf werd nog eens bovengehaald. Kleuters die wilden, mochten ons klasvriendje Jules komen schilderen. De vermoeidheid was bij sommigen al duidelijk zichtbaar en niet iedereen zag het nog zitten om te komen schilderen. ;-)


Ook al zijn we moe... spelen gaat altijd! :-)
De hoekjes werden dus nog goed verkent, er werd een loopspelletje gespeeld met de vriendenmannetjes, we gingen buiten tekenen met het stoepkrijt... we maakten weer heel wat plezier!
Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten