zaterdag 6 juni 2015

Vroem, vroem, voertuigen

Deze week stonden de voertuigen in de kijker. 
Op maandag mochten onze kleuters een voertuig meebrengen.
We zagen heel veel auto's, enkele vliegtuigen en enkele motors.
Daarna stempelden we allemaal straten op onze ramen waarop we de voertuigen lieten rijden.Dinsdag reden we met auto's door de verf waarna we de weg volgden naar het juiste huisje.
We konden ook auto's kleven op een stratenplan of konden met bordstiften de juist weg tekenen op het stratenplan. Dinsdagnamiddag gingen we dan toch maar door weer en vooral véél wind de straat op, op zoek naar voertuigen. 
We zagen heel veel auto's, enkele fietsen, heel wat boten, enkele treinen, een aanhangwagen... maar ook een mama eend met heel veel kleine eendjes (wat onze kleuters GEWELDIG vonden!). :-)
We ontdekten het verschil in aantal wielen, de verschillende lichten die auto's en fietsen hebben, de "toeters" van auto's en boten, dat je met veel meer mensen in een auto kan dan op een fiets...


Onze kleuters hadden waren gewoon MEGA FLINK tijdens de wandeling en daarom mochten "onze aapjes" nadien nog even gaan uitwaaien op de speelplaats. :-)Woensdag was er de sportdag.
Er werd gefietst, heel veel gesprongen, gedanst met een echte dansjuf, we speelden met ballen... we konden ons allemaal heel erg uitleven. 


Donderdag werd er dan weer de creatieve kant opgegaan.
Er werden voertuigen gekleurd; straten, water en de lucht werden gestempeld of geschilderd; er werd een zebrapad geknipt... Vrijdag als alles droog was werkten we het groepswerk af door de voertuigen op de juiste plaats te kleven. 

Vrijdag vierden we eerst Annelien haar verjaardag, daarna trokken we snel naar buiten om toch nog even te gaan fietsen (voor het té warm werd) of in de zandbak te spelen.Verder werden er deze week ook heel wat boekjes gelezen over verkeer door de kleuters, speelden we met de auto's en/of de houten trein of konden we gewoon in de hoekjes spelen. 
 Volgende week zetten we onze papa's of vake's in de kijker onder het motto "een papa om op te bouwen" maar eerst is er onze schoolreis van maandag. 

Ik wil er graag nog eens op wijzen dat onze kleuters reeds om 8.00u op school moeten zijn.
Bij mooi weer vergeet dan zeker niet om zonnecrème mee te geven en een hoedje/petje.

Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten