donderdag 2 april 2015

Bezoek aan Tivoli: "Tik, tik, tik... hier ben ik!"

Vandaag was het eindelijk zover... we trokken samen met de kleuters van juf Ann naar Tivoli. 
Deze ochtend zag het er niet zo goed uit met al die regen, maar uiteindelijk hebben we héél veel geluk gehad en hebben we enorm kunnen genieten van ons dagje!
Eerst een vluchtig toiletbezoekje en dan snel naar de bus want die stond al op ons te wachten, nog even wandelen en we waren er! 
Aangekomen aan de kindereboerderij in Tivoli mocht ons klasje als eerste gaan luisteren naar het verhaal van Nina de kip.
Nina had maar liefst 6 eitjes gelegd... en uit elk eitje kwam een kuikentje. 
We luisterden naar het verhaal, bekeken een hen en een haan van dichtbij en ontdekten het verschil in hun poten, zochten de eitjes van Nina de kip en haar kuikentjes, moesten het juiste kuikentje door te tellen bij het juiste eitje zetten... en nog veel meer!


We leerden over het verschil tussen de poten van een hen en een haan!

Een struisvogelei... veel te groot om door de kip te leggen!

Een ganzenei... toch ook nog wat aan de grote kant!

Eindelijk gevonden... het kippenei! 

De kuikentjes hebben bovenaan 1 tot 6 'pluimpjes' en zo kunnen we ze bij het juiste eitje plaatsen.En toen was het zover... wat zat er nog in de doos?
Ja hoor, echte kuikentjes net zoals in de doos van Pepijn enkele weekjes geleden!

Nadat we héél goed naar alles hadden geluisterd, gingen we allemaal samen naar buiten. 
We leerden er als echte kippen op een stok zitten, vonden eitjes in het kippenhok, mochten de kippen eten geven, speelden een kippenspelletje... en tot grote spijt zorgden we ook voor wel wat vuile was voor de mama's en de papa's door enkele valpartijen in de modder. ;-)Na al deze activiteiten was het echt wel tijd geworden om ons knabbeltje te eten en eens te drinken. 
We konden hiervoor rustig binnen zitten, maar zochten daarna snel de buitenlucht terug op want we wilden de andere diertjes ook nog wel eens zien.
We zagen na lang zoeken het everzwijn, een varken, heel wat geitjes waaronder geitjes van 3 weken én zelfs van één dag oud, een ezel...
Veel te veel om op te noemen! De tijd vloog dan ook nu weer voorbij!
Deze kleine geitjes werden 3 weken geleden geboren!

En deze kleine geitjes, die zijn gisteren geboren! Van al dat wandelen kregen we wel terug honger.
Intussen was er nog wel wat wind, maar kwam de zon ook geregeld piepen dus konden we samen met de vriendjes van juf Ann aan de picknicktafels eten.
Na het eten maakten we eerst samen met de kindjes van juf Ann nog een wandeling voorbij de eenden, de ganzen en de pony's... om af te sluiten in de speeltuin!

Toen hadden we een andere fotograaf... topfotograaf Devon deed ook zijn ronde in de speeltuin en  nam de volgende 7 foto's. :-)

Het was een héél leuk dagje met heel flinke kleuters!
Tot morgen allemaal! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten