dinsdag 24 maart 2015

Leerrijke dagen!

De voorbije dagen hebben we al heel wat geoefend voor het schoolfeest van zaterdag, maar toch hebben we ook al heel wat bijgeleerd over het verkeer en de politie!
Maandag gingen we samen met juf Evelien op zoek naar verkeersborden. 
We leerden dat ronde borden met een rode cirkel "dat mag niet"-borden zijn, ronde blauwe borden "dat moet"-borden, driehoekige borden met een rode rand zijn "pas op"-borden...
Onze kleuters wisten zelf tijdens deze toch al héél wat van de verkeersborden te verklaren. 
Nu en dan hebben andere mensen die we onderweg tegen kwamen dan ook wel duidelijk gehoord dat ze eigenlijk iets deden wat niet mag. ;-)De plaats om de verkeersborden op het kruispunt eens allemaal te bespreken!
En... om de fietsers die door het oranje rijden  duidelijk te maken dat dit niet mag, want zij zullen het wel gehoord hebben van onze enthousiaste kleuters. :-)Onze kleuters waren allemaal zo enthousiast en geboeid bij het bekijken van de verkeersborden dat we maandagmiddag plots te laat op school kwamen. 
Nogmaals mijn excuses voor de mama's en papa's die 's middags op ons moesten wachten! 

Dinsdag stond hét hoogtepunt van deze week op het programma!
De politie bracht ons een bezoekje. 
Eerst kwamen ze in onze klas vertellen wat ze allemaal bij zich hebben. 
We leerden de "radio" of zoals onze kinderen zeggen "de telefoon" kennen, de matrak, de kleine zaklamp, de handboeien... Het pistool vonden onze kleuters wel heel interessant maar dat bleef veilig weg zitten. Onze kleuters hebben nu dan ook geleerd dat agenten eigenlijk bijna nooit schieten met hun pistool. 

Na de speeltijd gingen we nog met de agenten kijken én luisteren naar hun combi. 


De combi zat plots wel héél vol, want alle 21 kleuters konden er samen in en ze vonden het geweldig! In de combi zat ook nog heel wat materiaal. 
De speciale meter en het politielint werden ook eens bovengehaald!Omdat onze kleuters de handboeien zo interessant vonden, werden ze buiten ook nog eens gebruikt. 
Bij onze kleuters had dit weinig effect, want zijn ze natuurlijk te groot.
Telkens als de agenten hen dan wilden meenemen en de handboeien uitgingen, ontstond er een enorme lachbui bij onze kleuters. :-)
De agenten waren echt super lief! 
Onze kleuters gaven ze dan ook heel spontaan een knuffel toen ze gingen vertrekken. :-)
Wij kregen als beloning allemaal nog een echte politiebalpen! 

Dank je wel voor jullie bezoekje!!!

Uiteraard bleef het maandag en dinsdag niet bij de verkeerswandeling en het politiebezoek.
Er werd ook al een politieman geknutseld en we bestempelden allemaal onze eigen politiet-shirt!
Morgen en donderdag verlopen rustig in ons klasje met wat teken- en schilderplezier zodat we vrijdag helemaal klaar zijn voor de generale repetitie! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten