dinsdag 10 maart 2015

eerst héél vuil... maar dan toch weer proper!

Op maandag vlogen we er heel erg in.
We mochten voor één keer enorm kliederen en kladderen met modder.
Bij juf Sofie mochten we experimenteren in de modder waarna we een afdruk maakten met Jules zodat zijn kleren vol modder hingen. 
Bij de ontdek- en experimenteerhoek konden we ons ook uitleven met modder. 
Daar stonden deze keer 4 bakjes vol modder.
In elk bakje waren 5 voorwerpen verstopt die we moesten zoeken. 
Eerst werd het door iedereen maar héél vies gevonden, maar eens ze ermee weg waren, zag ik de modder soms letterlijk rond de oren vliegen. 


Omdat we ons maandag zo vuil hadden gemaakt, en ook ons klasje er niet even proper bij lag, bekeken we op dinsdag maar eens hoe we alles proper konden maken. :-)
Onze kleuters kleurden hierbij een prent van Jules uit het verhaal "Jules helpt buurman" waarna er zeepbellen werden geblazen in de emmer van Jules. 


Bij mij kwamen de kleuters een moeilijk werkje maken.
Ze kregen strookjes papier die ze zelf moesten meten en afknippen op maat om de borstel terug "haren" te geven. Na de middag was het dan EINDELIJK zo ver! 
Al een hele voormiddag kreeg ik te horen "we moeten de ramen nog poetsen hé juf!" en na de boterhammen hebben we ons allemaal grondig uitgeleefd zodat we nu weer terug propere ramen hebben.
Als jullie zelf geen tijd hebben om de ramen te poetsen thuis, vraag dan gerust hulp aan jullie kleuters want ze deden het super goed!!! Onze dag werd afgesloten met een "speelstraat"-momentje. 
Nu de zonnestralen zich terug laten zien, gingen wij al eens even naar buiten met krijt, schommelwip en loopklossen. 

De 2 eerste dagen van deze week vlogen alweer voorbij. 

Jullie merken het misschien wel aan het verslagje én aan de verhalen van jullie kleuters... de planning komt niet helemaal overeen met wat jullie op de weekbrief hebben gelezen.
Juf Birthe is maandag vertrokken wegens ziekte en daarom schud ik nu enkele activiteiten uit mijn mouw die echter niet altijd overeenkomen met wat juf Birthe voorzien had. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten