woensdag 11 februari 2015

Overal Carnaval!

Onze activiteiten staan deze week allemaal in het teken van Carnaval met als afsluiter het carnavalsfeest met de "Bibberfuif" (naar aanleiding van Dikke Truiendag) op vrijdag.

Maandag hielden we een korte waarneming van de verschillende carnavalskleren waarna we ons natuurlijk konden verkleden. 
De verkleedhoek is samen met de confettihoek de meest populaire deze week denk ik als ik al die kinderen zich enthousiast zie verkleden en de confetti overal blijf vinden (zelfs na het uitkeren). :-)

Verder luisterden we op maandag ook al naar het carnavalsliedje dat we deze week leren waarbij we allemaal een masker knutselden. We konden kiezen uit een ballerina, een clown, een cowboy of een beer. 
Dinsdag stond eerder in het teken van de kleuren, want dan gaven we de clowntjes op verschillende wijzen de juiste kleuren van kostuum. Er werd heel geconcentreerd gekleurd, gekleefd en gestempeld dinsdag!


Op dinsdagnamiddag en woensdag mochten we ook nog schilderen met waterverf.
Ook nu koos iedereen opnieuw een personage uit. Onze kleuters konden kiezen uit een fee, een cowboy, een indiaan, een clown, een goochelaar of een koning. 
De hoofddeksels en attributen die we van deze personages inschilderen, werden samen met onze foto's gebruikt om onszelf om te toveren tot het personage. 
Verder kleurden we op woensdag ook nog allemaal onze toverhoed die bij ons versje van deze week hoort. 
En soms... vinden onze kleuters die carnavalsgekte toch een beetje te druk... en dan trekken ze zich terug op de schommelwip om een beetje te lezen. :-)


Tot morgen allemaal!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten