donderdag 29 januari 2015

Tuta tuta... ziekenwagen op school!

Vandaag stond er na de turnles een ziekenwagen klaar voor ons!
We stapten eerst allemaal samen in de ziekenwagen om alles daar eens goed te bekijken, want het was toch wel heel koud buiten hoor. 
Binnen in de ziekenwagen ontdekten we de brancard, de nekkraag, de monitor, de nierbekkens, maar ook handschoenen en zakdoeken zoals in de klas. :-)We leerden dat je ook in de ziekenwagen steeds je gordel moet dragen!
 Nadat we binnen hadden gekeken, gingen we toch wel eens even naar buiten, want hoe brengen ze die brancard nu in en uit de ziekenwagen? Hoe dragen ze de brancard? Dat bekeken we allemaal buiten. 
Nadien gingen de deuren van de ziekenwagen toe... en hielden wij ook onze oren dicht, want de sirene kwam eraan. :-)

Wij hadden voor de nonkel en opa van Manuel nog een kleine verrassing. Gisteren stempelden Emmy en Annelien immers aan een ziekenwagen, en die gaven we vandaag af als cadeautje. 


 Nu we de ziekenwagen goed gezien hadden, gingen we er in de klas ook één bestempelen.  Terwijl sommigen kwamen stempelen werd Bumbalu verzorgd in de dokterspraktijk, werden er heel wat pleistertjes gekleefd én mochten Iris (zusje Simon) en Korneel (broertje Lukas) ook mee op de schommelwip. :-)

Die grote broers moeten hun kleine broer/kleine zus toch wel erg graag zien. Want sinds enkele weken heten onze poppen in de klas "Iris" en "Korneel". ;-)
Lukas nam ze met veel plezier allebei mee op de schommelwip!
Na de middag speelden we met juf Sofie het kleurenspel nog eens. Op het einde van de dag zongen we ons liedje nog eens, krijgen we allemaal de windpokken (met een dagje vertraging want juf Sofie vond gisteren het schminkpotlood niet :-() en oefenden we samen ons versje over rode vlekjes. Geen opmerkingen:

Een reactie posten