woensdag 28 januari 2015

Een klas vol dokters en pilletjes...

Op dinsdag kwamen we (na een verlengd weekend) terug in onze klas, maar we zagen al snel dat Jules zich niet tip-top in orde voelde. 
Onze kleuters wisten zelf al gauw dat hij de windpokken had en we belden de dokter dus maar even op. 

Onze dokters in opleiding stonden natuurlijk allemaal klaar om Jules mee te onderzoeken!

Omdat we dokterstas toch wel goed bekeken hadden bij het onderzoeken van Jules, besloten we om ze allemaal eens te schilderen. 


Onze dokterspraktijk zat al gauw vol...
De patiënten werden er goed verzorgd en daarna konden ze naar de apotheek die gelukkig goed voorzien werd van heel wat grote en kleine pilletjes (van plasticine) en pilletjes in de verschillende kleuren (kleuren- en vormenspel) en als het echt nodig was, stonden ze ook klaar met een pleistertje. :-)Dinsdag sorteerden we pilletjes volgens grootte. 
We tekenden daarna zelf kleine pilletjes in de kleine pot en grote pilletjes in de grote pot. 


Verder konden we ook pilletjes uitknippen en opkleven in een medicijnpot. 


Omdat we vandaag maar met 16 waren, was er nog wat tijd over. 
Emmy en Annelien kwamen eerst nog stempelen...Daarna werden er nog heel wat pilletjes voor de hoest getekend door de vormen te omtrekken met stift. 
En tussendoor? Ja hoor, dan mogen we ook gerust nog gewoon eens spelen. ;-)Op het einde van de dag werd alles goed opgeruimd, want morgen komt juf Angela ons klasje poetsen. Lukas vond dat hij de snippertjes die tijdens het knippen op de grond waren beland dus ook maar goed moest opvegen. :-)


Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten