vrijdag 14 november 2014

ssst... wij slapen!

Of toch niet? 
Nee hoor, we werkten de voorbije dagen rond het thema "slapen gaan", maar werkten wel heel hard in onze klas tijdens deze korte week. 

Woensdag luisterden we naar het verhaal "Het nachtlampje van Jules". 
Nadat papa het lampje was komen uitdoen, kon Jules eindelijk slapen. 
Wij kunnen vanaf volgende week ook aangeven wanneer we slapen, want we knutselden een dag- en nachthanger van Jules die we aan onze slaapkamerdeur kunnen ophangen. 
Hiervoor moesten we stempelen, kleuren én tellen. 
Er werd de voorbije dagen ook wel wat gesnurkt in de klas... want we konden in de poppenhoek pyjama's aantrekken en slapen. Terwijl Nienke nog even bleef liggen, zorgde Louis voor een lekker ontbijt met vers fruitsap!
Lezen was deze week ook in trek, want voor één keer mochten we boekjes lezen in de donkere tent met zaklampen. Vrijdag was misschien wel het hoogtepunt van deze week...
Eerst legden we ons allemaal nog even neer (sommige kleuters waren echt nog moe) en konden we nog even rusten terwijl we naar een slaapliedje luisterden. 

Brik ontdekte de beste plaats en ging knus op het matrasje in de poppenhoek liggen. 
Daarna was het echt wel tijd om op te staan en deden we de ochtendgymnastiek zodat we allemaal goed wakker waren voor ons ontbijt!


Allemaal kiezen maar bij juf Sofie... we konden kiezen tussen cornflakes of boterhammen met choco of confituur. 
De kleuters hebben 's morgens duidelijk een gezonde eetlust, want de boterhammetjes en cornflakes gingen goed binnen. ('s middags geraakten de brooddozen wel niet allemaal leeg)

FOTO? Dan doen wij toch even lekker gek! :-)Hier en daar ontstonden er melksnorretjes.Elke avond wiegden we onze Jules ook nog in slaap. 
Nog een dikke knuffel en kus... en op het matrasje om te slapen. 
Onze kleuters deden het super!

Slaapwel allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten