dinsdag 4 november 2014

Sint Maarten in aantocht!

Binnenkort, op 11 november, vieren we weer het jaarlijkse Sint-Maarten-feest. 
Aangezien wij dan niet naar school moeten komen, gaan wij al op vrijdag 8 november Sint-Maarten zingen in de andere klassen. 

Uiteraard moet er daarvoor wel goed geknutseld worden. 
We hebben immers een mijter en een snoepzakje nodig.

Op maandag mochten we onze mijter na de turnles bestempelen, een kruis kleuren en een prent van zingende kinderen kleuren voor ons snoepzakje. 

Raffi was wel héél erg geïnteresseerd in het werk van Lena...
We hebben hem dan maar snel zelf aan het werk gezet! :-)Dinsdag werkten we aan ons snoepzakje.
We mochten snoepjes tekenen volgens een stappenplan... en de kleuters zorgden voor héél fiere juffen, want er kwamen prachtige resultaten tevoorschijn!
Verder werkten we onze mijters helemaal af. We kleefden nog vormpjes op een strook, het kruis en ons versje werden erop gekleefd en dan passen maar!Louis, Emmy en Narek kregen maar niet genoeg van het snoepjes-tekenen en gingen na hun zakje verder op papier. 

Maar we hielden het niet bij knutselen alleen. 
We luisterden op maandag ook naar het verhaal van Sint-Maarten waarbij we hoorden dat de arme man het wel heel koud had omdat hij op blote voeten door de sneeuw moest wandelen.
Tijd dus om ook in onze klas eens stil te staan bij het weer. 
Op maandag gingen we van start met onze weerkalender. Vanaf nu kijken we elke dag naar het weer en hangen het juiste symbool omhoog. 

Verder kwam juf Evelien ook nog een weerspelletje met ons spelen.We kunnen het verhaal van Sint-Maarten naspelen met de paardjes en de mantels. 
Er viel dus al heel wat te beleven de voorbije 2 dagen. 
Vandaag hebben we het weer buiten ook eens gaan bekijken. Gisteren voelden we immers héél veel wind, maar toen we vandaag met het windmolentje buiten gingen staan, was er geen beweging te zien... dus was er maar héél weinig wind. 
Onze kleuters probeerden zelf voor wind te zorgen door te blazen, maar dat lukte toch niet zo héél goed. 
We besloten dan maar om eens héél hard te lopen met het windmolentje... en ja hoor, zo konden we zelf zorgen voor voldoende "wind" waardoor het molentje kon draaien. 


Even je hoofd draaien... want juf stond er bij het eerste filmpje weer niet bij stil dat ze het filmpje niet kan draaien. :-(Morgen werken we vooral nog rond Sint-Maarten, maar donderdag staan we weer meer stil bij "het weer". Vergeet op donderdag de paraplu en laarsjes zeker niet mee te geven/aan te doen. 
Voorzie de paraplu ook zeker van de naam van je kleuter zodat we misverstanden kunnen vermijden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten