maandag 12 mei 2014

afval hier, afval daar...

Vandaag gingen we alweer van start met een nieuw thema. 
Deze week is het wel een beetje een speciaal thema, want we werken immers met de hele school rond hetzelfde thema naar aanleiding van onze projectweek "Milieu"!

Nadat we onze spieren hadden losgemaakt tijdens de turnles bij meester Tim, buiten hadden gespeeld én gesmuld hadden van onze knabbels UIT EEN DOOSJE ZONDER PAPIERTJES :-), deelde ik allemaal handschoenen uit zodat we aan onze afvaltocht konden beginnen.
Eerst even kijken of iedereen wist met welke hand we het afval moesten oprapen...
Daarna gingen we op stap!
Eerst ruimden we papiertjes op die we op onze eigen speelplaats vonden (oei oei... die horen toch in de vuilbakken), daarna trokken we nog even naar de Stenenmolenstraat en daar vonden we ook heel wat afval. Er werd op de grond, in de goten, in de hagen, onder de struiken.... gekeken en iedereen vond de meest gekke afvalvoorwerpen. :-(
Zo vonden we een blik, maar ook een plastic vork, een deksel van een brooddoos op straat... 
Alles werd verzamelend in een zak om in de afvalcontainers te smijten.


We zagen onderweg ook een PMD-zak staan. Onze kleuters dachten hem mee te nemen, maar dat heb ik hen toch maar afgeraden. ;-)
De speelplaats en de Stenenmolenstraat zijn nu toch al een beetje netter!
Hopelijk belanden de papiertjes vanaf nu altijd in de vuilnisbakken en niet meer op de speelplaats of de straat. Onze kleuters weten immers héél goed hoe het moet! :-)

Op het einde van de dag las juf Sofie het verhaal "Lotta ruimt op" nog voor. 
Lotta houdt ook niet van afval... en daarom geeft ze ons nog enkele tips mee!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten