dinsdag 11 maart 2014

kliederen, knippen en buurten :-)

Deze ochtend zat Jules helemaal in een papierkostuumpje in de klas. 
Jules had een "jasje" van papier en een hoedje van papier gemaakt. 
Hij had voor de kleuters ook nog allerlei andere papiersoorten meegebracht.


We mochten van Jules eens proberen wat je met papier allemaal kan doen: je kan scheuren, knippen, vouwen, proppen maken.... en ja hoor, dat lukte allemaal bij ons. 

Daarom mochten we in verschillende hoekjes met al deze technieken aan de slag. 
Bij de blauwe schelp kon er gescheurd worden en bij de groene bakjes konden we knippen.Bij Holle Bolle Gijs konden we krantenproppen maken om in zijn mond te gooien.


Gisteren scheurden we ook al krantenpapier, en juf Sofie zette daar vandaag de mixer in zodat we een papierpasta kregen die we vandaag gebruikten voor ons papiermannetje.

Stap 1: onze snippers liggen te weken in water.

Stap 2: de mixer wordt bovengehaald, behangerslijm erbij, de papierpasta is klaar!

 We mochten vandaag de pasta al opkleven, dit wordt immers de basis van ons papiergezichtje. 
De mening waren verdeeld. 
Sommige kleuters vonden het kliederen met de papierpasta héél fijn, anderen vonden het eerder een vieze smurrie. Ik denk dat de gezichtsuitdrukkingen van de kleuters genoeg duidelijk maken. :-)
 Tussendoor kon er natuurlijk ook nog gespeeld worden... en de schommelwip is de voorbije 2 dagen al héél veel gebruikt. :-)


Na de middag werd de speelstraat terug geopend.
Juf Sofie wou echter nog een beetje verder werken en daarom mochten de kleuters kiezen... ze konden buiten gaan spelen bij juf Anneleen en juf Katleen, in de klas spelen of komen werken bij juf Sofie.
Aangezien onze deur toch open stond (en juf Sofie zei dat het mocht), kwamen er al gauw véle kleuters bij van de 2e en de 3e kleuterklas om ook eens in ons klasje te spelen. 
Het was een gezellige drukte. :-)


Tessa wil ook wel eens komen spelen in de klas van jongere broer Alex.Onze dag sloten we wel rustig af in ons eigen klasje met het verhaal "Snot en het huisje van papier".


Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten