woensdag 19 februari 2014

Elmer, de kleurenolifant

De kleurtjes vliegen onze deze week rond de oren. :-)
Elmer staat immers boordevol kleurtjes. 

Op maandag en dinsdag mochten onze kleuters hun elmer-oren komen bestempelen en een grote elmer beschilderen met allerlei verschillende kleurtjes in vakjes, wat best wel een moeilijke opdracht is, maar onze kleuters deden weer héél erg hun best!


héél geconcentreerd schildert Lars een groene vierkant

Berfin had het schilderen van de vakjes al heel goed onder controle!Verder konden er de voorbije dagen al heel wat kleurenspelletjes gespeeld worden. 
We puzzelden helftenolifantjes tot één geheel, speelden een Elmer-kleurenlotto, legden olifantjes volgens patroon...

Op woensdag was er eerste de chocomelk-actie. 
Onze kleuters waren al van 's ochtends helemaal in de wolken, want volgens hen was het GEEN woensdag, GEEN fruitdag... maar wel CHOCOMELKDAG! :-)
Ik heb hen de actie proberen uit te leggen... maar ik vrees dat ze iets te veel uitkeken naar de chocomelk en dus maar half gehoord hebben wat ik vertelde. 
Gelukkig was de mama van Leena héél snel in ons klasje met de lekkere chocomelk. Na het drinken van de chocomelk, het toiletbezoek, het knabbelmoment én de speeltijd, werden de kleurtjes weer naar boven gehaald. 
Deze keer mochten we vierkantjes opkleven bij de Elmer van ons liedje. We hebben vandaag het verhaal van Elmer ook nog nagespeeld, maar daar heb ik geen foto's van. 
Hektor speelde de rol van Elmer anders immers héél goed na. 
Hij stapte rond in de klas op zoek naar de bessenstruik, en er werden nog nooit zoveel bessen van een denkbeeldige struik geschud. :-)

Morgen werken we nog een beetje verder rond Elmer, maar houden we ons vooral klaar voor de voorstelling "Neuzen", al kijken veel kleuters momenteel eerder uit naar de uitstap met de bus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten